Actualitate

Protestatarii de la „Marșul Haosului Imobiliar” riscă o amendă de 15.000 de lei

Activistul clujean Adrian Dohotaru, organizatorul „Marșului Haosului Imobiliar” care a avut loc sâmbătă a anunțat că riscă să fie amendat cu până la 15.000 de lei și că va contesta amenda.

 

 


Activistul clujean Adrian Dohotaru a anunțat că a fost înștiințat de poliție că riscă o amendă care poate ajunge până la 15.000 de lei, în urma protestului organizat sâmbătă, pentru a apăra Pădurea Hoia Baciu de construcțiile haotice care urmau să fie construite chiar în buza pădurii”.

 


Fostul deputat Adrian Dohotaru a fost cel care a inițiat marșul la care au participat sâmbătă, aproximativ 400 de clujeni, aceștia militând pentru oprirea construcțiilor haotice. Totodată, activistul a creat o petiție prin care dorește să atragă atenția autorităților cu privire la ilegalitățile care se petrec în Pădurea Hoia Baciu. În urma protestului, participanții au aflat că există posibilitatea să fie amendați cu până la 15.000 de lei.

Adrian Dohotaru va contesta amenda

Am fost câteva sute de clujeni, vreo 400, care am cerut suspendarea autorizațiilor de construire pentru ansamblurile imobiliare de lângă pădure, am cerut bariere la drumul amenajat ilegal, am cerut transformarea pădurii în arie naturală pentru a o conserva cât mai bine, deci fără mii de mașini zilnic din viitoare ansambluri care sperăm să nu fie făcute. Sincer, din cauza condițiilor meteo nefavorabile, când am anunțat evenimentul mă așteptam să fim sub 100, dar s-au purtat măști, s-a păstrat distanța socială, putem fi considerați grupuri distincte la plimbare, de aceea o să contest amenda despre care poliția m-a anunțat că poate fi până în 15.000 de lei”, a scris Dohotaru pe pagina sa de facebook.


Adrian Dohotaru consideră că decizia de a sancționa protestul este una nedreaptă și că aceasta va fi contestată.

Nu înțeleg cum un proprietar care a permis drumul ilegal prin pădure ia 4.000 de lei amendă, iar eu mai mult, dar voi contesta amenda. Mulțumiri participanților că au spus un NU hotărât haosului imobiliar din Cluj”, a mai spus activistul.


Sursă foto: Facebook/ Adrian Dohotaru

CITEȘTE ȘI


STOP construirii haotice în Florești! Se lucrează la un nou plan urbanistic general

Ultimele Stiri
abonare newsletter