Actualitate

OFICIAL: Spania, Germania, Italia și Franța vor relua vaccinarea cu serul AstraZeneca

Mai multe țări europene care au oprit vaccinare cu serul AstraZeneca o vor relua, după ce EMA a anunțat că vaccinul este unul „sigur și eficace”.

 

 


Spania, Germania, Italia și Franța vor relua vaccinarea cu serul AstraZeneca, după ce Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a comunicat că vaccinul este „sigur și eficace”.

 


Spania va relua de miercuri programul de vaccinare împotriva epidemiei de COVID-19 cu serul AstraZeneca, după concluziile Agenţiei Europene pentru Medicamente (EMA) care a considerat acest vaccin „sigur şi eficace”, a anunţat joi ministrul spaniol al Sănătăţii, relatează AFP.

„Reluăm vaccinarea cu AstraZeneca săptămâna viitoare, şi anume miercuri”, a declarat Carolina Darias, în cursul unei conferinţe de presă, la patru zile după suspendarea preventivă, explicând că autorităţile ar trebui să decidă acum „grupurile care vor primi acest vaccin”.

Germania a anunţat, de asemenea, că va relua vineri vaccinările anti-Covid cu vaccinul anglo-suedez AstraZeneca, după unda verde dată de autoritatea de reglementare europeană care a anunţat că consideră acest vaccin ''sigur şi eficient'', a anunţat joi ministrul Sănătăţii, Jens Spahn.

„Scopul nostru, şi acesta este obiectivul comun al guvernului şi al celor 16 landuri, este reluarea vaccinărilor cu AstraZeneca în cursul zilei de vineri” a declarat presei ministrul german.

Agenţia Europeană pentru Medicamente a anunţat joi că vaccinul dezvoltat de AstraZeneca împotriva COVID-19 este „sigur şi eficace” şi „nu este asociat” unui risc mai ridicat de producere a unor cheaguri de sânge, notează AFP şi dpa.

De asemenea, Franța a anunțat că va relua vaccinare cu AstraZeneca de vineri, după anunțul autorităților farmaceutice europene care îl consideră eficient.


„Voi fi vaccinat mâine cu acest vaccin pentru a arăta că putem avea încredere deplină”, a decalarat premierul francez, Jean Castex.

Și Italia va relua vaccinarea cu serul AstraZeneca, după o perioadă în care a fost oprit.


„Prioritatea guvernului rămâne vaccinarea cât mai multor persoane posibil cât mai rapid posibil”, a transmis premierul italian. „Guvernul italian primeşte cu satisfacţie declaraţiile EMA. Administrarea vaccinului de la AstraZeneca se va relua de mâine”, a indicat Draghi joi seară, într-un scurt comunicat. 

CITEȘTE ȘI:


Panică la nivel european. Vaccinarea cu AstraZeneca, suspendată în tot mai multe țări. Ce decizie a luat România

abonare newsletter