Actualitate

Agenția Europeană a Medicamentului asigură că vaccinul AstraZeneca e sigur

Agenției Europene a Medicamentului a decis că vaccinul AstraZeneca este sigur și nu poate fi asociat cu un risc crescut al trombozelor.

 

 


Comitetul Agenției Europene a Medicamentului a decis că vaccinul AstraZeneca este sigur și eficient. Serul nu poate fi asociat cu un risc crescut al trombozelor.

 


Astfel, reprezentanții EMA au informat în cadrul unei conferințe de presă că vaccinul AstraZeneca este eficient în prevenirea COVID-19, iar beneficiile sunt mult mai mari decât riscurile. Totodată, aceștia au transmis că efectele adverse vor fi în continuare studiate și că vor fi investigate cazurile rare de tromboze.

Mai multe țări din UE au retras vaccinul AstraZeneca

Emer Cooke, directorul executiv al Agenției Europene a Medicamentului, a spus că cetățenii din Uniunea Europeană trebuie să fie informați în legătură cu alegerile pe care trebuie să le facă în legătură cu vaccinarea.


Și Sabine Straus, președintele Comitetului de Risc pentru Farmacovigilență al EMA, a asigurat că nu s-a înregistrat o creștere a persoanelor cu cheaguri de sânge în urma vaccinului, iar în privința trombozelor severe raportate, nu sunt încă suficiente dovezi pentru a stabili concret dacă acestea au legătură cu vaccinul AstraZeneca.

Până în prezent, mai multe țări europene au decis să suspende folosirea vaccinului împotriva COVID-19 al companiei AstraZeneca, ca măsură de prevenție din punct de vedere al unor posibile efecte adverse.


CITEȘTE ȘI

Vaccinul AstraZeneca a fost aprobat în Uniunea Europeană.

Ultimele Stiri
abonare newsletter