Actualitate

Ce străzi din Cluj-Napoca intră în șantier? Lucrările la Cetățuie se lasă așteptate până anul viitor

Emil Boc a declarat că se pregătește modernizarea mai multor străzi din cartierele Dâmbul Rotund, Iris, Bună Ziua și Făget. Lucrările la Cetățuie nu vor începe în acest an.

 

 


Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat joi în cadrul unei intervenții telefonice la un post de radio local că mai multe străzi din cartierele Dâmbul Rotund, Iris, Bună Ziua și Făget se află în curs de începere a lucrărilor de reabilitare. Edilul clujean a mai precizat că este puțin probabil ca lucrările la Cetățuie să înceapă în acest an.

 


Moderatorul emisiunii radio i-a transmis edilului clujean că unii locuitori reclamă faptul că doar străzile centrale ale municipiului sunt supuse lucrărilor de modernizare, în timp ce problemele din cartiere sunt neglijate. În replică, Boc a răspuns că în acest moment, pe lângă lucrările din zonele centrale ale municipiului, cum ar fi cele de pe strada George Coșbuc, au intrat în faza de proiectare și acordare a autorizațiilor mai multe străzi din cartierele Dâmbul Rotund, Iris, Bună Ziua și Făget.

Lucrările la Cetățuie întârzie

Astfel, pentru lucrările de pe strada Gheroghe Sion din Dâmbul Rotund a fost deja eliberată autorizația, după cum a anunțat Emil Boc. Totodată, urmează să fie supuse lucrărilor străzile Badea Cârțan, Colonia Breaza, Perlei, Rubinului, Ionel Teodoreanu, Cucului, Privighetorii, dar și străzile Mozart și Fagului din Bună Ziua. Și în cartierul Făget vor fi modernizate unele străzi, după cum a declarat Boc.


Edilul clujean a făcut câteva precizări și cu privire la reabilitarea din zona Cetățuiei, acesta precizând că este puțin probabil ca lucrările să înceapă anul acesta, urmând ca după luna aflată în curs să aibă loc organizarea licitației publice pentru preluarea lucrărilor. Zona care urmează să fie reabilitată măsoară 10 hectare, conform declarațiilor primarului.

CITEȘTE ȘI


Cerința lui Boc s-a făcut auzită la București. Poliția locală revine în coordonarea primăriilor

abonare newsletter