Actualitate

Peste 70% dintre români, dispuși să se vaccineze pentru a putea participa la evenimente precum UNTOLD

Un sondaj de opinie realizat de Asociația Română a Organizatorilor de Concerte și Evenimente Culturale (AROC) arată că aproximativ 73% dintre români sunt dispuși să se vaccineze pentru a putea participa la diferite evenimente publice. Peste 80% sunt de acord cu purtarea măștii.

 

 


Un sondaj de opinie realizat de Asociația Română a Organizatorilor de Concerte și Evenimente Culturale(AROC) arată că peste 70% dintre respondenți sunt de acord să se vaccineze pentru a putea participa la diferite evenimente publice, cum ar fi concerte, spectacole sau festivaluri precum UNTOLD. Totodată, peste 80% dintre aceștia sunt dispuși să poarte mască de protecție în cadrul evenimentelor la care participă.

 


Numărul de respondenți ai sondajului a fost de puțin peste 13.500, aceștia fiind oameni care au participat activ la evenimente în anul 2019. Majoritatea celor care au răspuns sondajului sunt din București, peste 3.000 fiind din Cluj.

76% dintre români vor să fie testați

Rezultatele au mai arătat că în ciuda situației de criză cauzată de pandemia de coronavirus, peste 36% dintre respondenți au participat la diferite evenimente publice în 2020, aproximativ 61% dintre aceștia fiind de acord cu respectarea măsurilor de siguranță impuse, de dragul participării în cadrul evenimentelor respective.


Astfel, conform sondajului de opinie, 73,3% dintre respondenți s-au arătat dispuși să se vaccineze împotriva virusului SARS-CoV-2, cu scopul de a le fi permisă participarea la concerte ori festivaluri. Pe de altă parte, 27,7% dintre români au răspuns că nu își doresc să fie imunizați. Peste 76% și-au exprimat dorința de a se testa pentru COVID-19, pentru a putea participa la evenimente.

Românii nu sunt de acord cu evenimentele online

Sondajul realizat de AROC arată de asemenea, că aproape 82% dintre respondenți sunt dispuși să poarte mască de protecție în cadrul evenimentelor la care vor participa, în timp ce puțin peste 18% nu își doresc să se supună acestei reguli. Aproape jumătate dintre românii care au răspuns consideră că mutarea evenimentelor publice în mediul online nu reprezintă o soluție bună.


Respondenții sondajului de opinie au fost atât femei, cât și bărbați din România, fără a se ține cont de vârsta acestora. Chestionarul a fost completat în perioada 3-12 februarie și are o marjă de eroare de 1%.

CITEȘTE ȘI


UNTOLD se mută pe vasul de croazieră! 5 zile de vis cu muzică bună pe Marea Mediterană

Ultimele Stiri
abonare newsletter