Actualitate

Primele imagini cu medicul EROU, de la incendiul din Piatra Neamț. „Când m-am trezit eram la Terapie Intensivă”

Au apărut primele imagini cu medicul care a salvat pacienți, în timpul incendiului la un spital din Piatra Neamț. Doctorul este în proces de recuperare în Belgia.

 

 


Cătălin Denciu, medic la ATI, și-a salvat pacienții în timpul incendiului de la Piatra Neamț și a dobândit numele de „medic erou”. Și el a suferit grav din cauza arsurilor, așa că a fost transportat atunci la un spital în Belgia.

 


După ce a început să își revină au apărut primele imagini cu medicul erou, publicate într-o publicație belgiană Defensie, care a scris și că acesta este internat la Spitalul Militar Queen Astrid din luna noiembrie a anului 2020.

Cătălin Denciu va fi transferat la un alt spital - Saint-Luc, unde va începe următoarea fază de recuperare. Din cauza arsurilor, medicul român a fost indus în comă artificială timp de trei săptămâni.


„Când m-am trezit eram la Terapie Intensivă. Ulterior, au avut grijă de mine asistentele și fizioterapeuții. Pe data de 20 ianuarie am fost transferat la secția de îngrijire postoperatorie. Cu timpul, am reușit să mă mișc și să merg din nou. Îmi este încă destul de greu să îmi flexez brațele, fac o mulțime de exerciții alături de fizioterapeut și de terapeutul ocupațional pentru a învăța să mișc și îndoi coatele din nou”, a declarat medicul pentru Defensie.

Chiar dacă recuperarea nu e „nici pe departe gata”, Cătălin Denciu este încrezător că o să facă tot ce poate pentru a fi bine din nou. Ba chiar își dorește să lucreze în continuare.


CITEȘTE ȘI:

Ești în siguranță în spitalele din Cluj? Un nou caz Piatra Neamț poate izbucni în orice clipă!

 


Patru incendii la spitalele din România în DOAR trei luni! Cele mai importante cazuri de incendii din spitale din ultimul deceniu.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter