Actualitate

Un consilier local cere clarificări în cazul hotelului Cristian: „Vor trece încă 10-20 de ani cu acest apendice în mijlocul drumului”

Alexandra Oană, consilier local USR, cere clarificări în cazul hotelului Cristian, care a făcut ravagii pe rețelele de socializare. Nemulțumirea clujenilor a ajuns chiar la stângerea de bani pentru demolarea clădirii.

 

 


Pe lângă clujenii care s-au arătat deranjați teribil de hotelul Cristian din Piața Mihai Viteazu, pe care îl consideră o „rușine” a Clujului, și un consilier local USR, Alexandra Oană, este nemulțumit de această construcție.

 


Unul dintre lucrurile care i-au atras atenția a fost starea de degradare în care se află, lucru care poate să reprezinte un pericol pentru trecători.

„Amplasat direct pe trotuar, într-o stare avansată de degradare, acoperit parțial de o plasă, astfel încât bucățile de tencuială ce se desprind de pe zid să nu cadă direct pe trecători, Hotelul Cristian e unul dintre acele subiecte controversate ce revin periodic pe agenda publică, fără însă ca aceasta să conducă spre vreun rezultat concret”, a anunțat consilierul local.


Modernizarea zonei, oportunitate pentru remedierea situației

Având în vedere că Liceul Teoretic Nicoale Bălcescu va fi modernizat, iar străzile din jurul Pieței Mihai Viteazu, reabilitate, Alexandra Oană consideră că acesta este un moment oportun ca ceva să se schimbe în situația hotelului Cristian.

„Modernizarea Liceului Bălcescu și reabilitarea străzilor din zona Pieței Mihai Viteazu, proiecte aprobate în ultima ședință a Consiliului Local, ne oferă oportunitatea să tranșăm, în sfârșit, această problemă și să remediem toate neajunsurile cauzate de construirea imobilului”, a scris pe Facebook consilierul local, Alexandra Oană.


Piața Mihai Viteazu este o zonă valoroasă pentru municipiul Cluj-Napoca, dar sub-exploatată:

„Fiind vorba de una dintre piețele principale ale orașului, dar cu potențial sub-exploatat din varii motive, între care și această construcție ce obturează accesul în zonă, situația nu poate rămâne în coadă de pește”, a adăugat Oană.


Alexandra Oană a cerut, la ședința Consiliului Local, ca în tema concursului pentru soluții să fie inclusă și clarificarea situației hotelului din Piața Mihai Viteazu. Deși Emil Boc a declarat că nu poate să demoleze clădirea, chiar dacă ar vrea, proprietarul acesteia a susținut că a beneficiat de toate avizele necesare, atât în vremea mandatului actualului Primar, cât și pe vremea mandatului lui Gheorghe Funar.

„În ședința Consiliului am solicitat ca tema concursului de soluții pentru reamenajarea zonei să includă și clarificarea situației Hotelului Cristian. Domnul Primar a răspuns că deși ar dori să demoleze hotelul ce încalcă toate normele de urbanism, nu dispune de cadrul legal pentru a face acest lucru. Domnul Pocol, proprietarul hotelului, susține însă în recente declarații din presă că hotelul a fost construit legal, beneficiind de toate avizele și autorizațiile necesare, atât din timpul administrației Funar, cât și Boc”, a mărturisit consilierul local USR.

Situația hotelului Cristian, tot mai în ceață

Alexandra Oană crede că situația hotelului Cristian este „din ce în ce mai neclară” și își propune să descopere care au fost măsurile administrative și legale luate până acum. În timp ce se investesc milioane de euro pentru modernizare și reabilitare în zona respectivă, situația hotelului rămâne aceeași.

Consilierul local a explicat că dacă în momentul de față nu se schimbă ceva în această privință, ar mai putea trece încă 10-20 de ani în care Clujul are un „apendice în mijlocul drumului”:

„Am depus o interpelare pentru a afla concret care au fost măsurile administrative și legale luate până în prezent în privința Hotelului Cristian și, de asemenea, am solicitat să mi se comunice rezultatele tuturor controalelor efectuate de Poliția Locală în vederea respectării reglementărilor de urbanism. E momentul cel mai oportun să clarificăm situația, având în vedere că întreaga zonă va intra în șantier, altfel vor trece încă 10 sau 20 de ani cu acest apendice în mijlocul drumului.

Cert e că nu putem investi 18.3 milioane euro în reabilitarea Liceului Bălcescu și a străzilor din zona Pieței Mihai Viteazu în timp ce ocolim una dintre cele mai mari probleme de acolo”, a mai spus Alexandra Oană.

Sursă foto: Facebook/Alexandra Oană

Ultimele Stiri
abonare newsletter