Actualitate

Strigăt de ajutor! Un băiețel de câteva luni din Cluj suferă de o boală rară, care îi distruge nervii și mușchii.

Un copil de aproape un an din Cluj suferă de o boală rară și are nevoie de ajutorul oamenilor pentru a beneficia de un tratament ce îi poate salva viața.

 

 


Un băiețel de aproape un an din județul Cluj suferă de atrofie musculară spinală, o boală foarte rară, care se agravează de la o zi la alta. Băiețelul are nevoie ajutorul oamenilor pentru a avea o șansă la viață, potrivit stirileprotv.

 


La puțin timp după naștere, David a fost diagnosticat cu atrofie musculară spinală. Părinții băiețelului au epuizat toate variantele pe care le aveau. Medicamentația de care are nevoie costă două milioane de dolari, bani care depășesc puterile familiei.

Boala de care suferă micuțul David îi distruge nervii și mușchii. Părinții se află la muncă în Italia, iar medicii i-au sfătuit să caute mai repede soluții, deoarece băiatul a trecut de vârsta de 6 luni și nu mai beneficiază de medicamentație gratuită.


„Am cerut la doctori sfaturi. Ce să facem, să ne apucăm să adunăm bani? Să mai așteptăm, că poate se mai schimbă pe parcurs ceva? Ei ne-au sfătuit să mai așteptam, dar noi văzând că o dată nu ne-am încadrat, ne este frică că nu ne vom încadra nici pe viitor, dacă se vor schimba lucrurile”, a spus Petruța Bucea, mama lui David, pentru stirileprotv.

La sfărșitul anului trecut, starea lui David s-a înrăutățit, iar de atunci el poate fi hrănit doar cu ajutorul unei sonde. Tratamentul de care are nevoie copilul pentru a duce o viață normală este disponibil în Austria, Germania, Belgia și Ungaria.


„E singurul tratament genetic care poate opri boala și de accea noi am optat foarte tare pentru el. E ultima speranță, pentru noi și pentru el, de a rămâne împreună. Am început strângerea asta de fonduri, care a fost o zi foarte grea pentru noi, dar era ultima soluție. Știm că este o sumă colosală, dar noi o să încercam să facem tot ce putem pentru copilul nostru”, a spus Andrei Bucea, tatăl lui David.

În doar câteva zile, mii de oameni din România, dar și din Italia s-au mobilizat și au donat diferite sume. Până acum s-au strâns aproape 40.000 de dolari.


Majoritatea copiilor care nu primesc acest tratament până la vârsta de doi ani își pierd viața din cauza evoluției rapide a bolii. În această cursă contra cronometru, orice sumă donată este binevenită. 

Date bancare pentru persoanele care doresc să doneze:

Titular: Bucea Andrei

Cont RON: RO58OTPV200001334187RO01

Cont EUR: RO15OTPV200001334187EU01

CITEȘTE ȘI:

O fetița de doi ani din Cluj care se luptă cu o formă rară de cancer are nevoie de ajutor!

 

 

abonare newsletter