Actualitate

O fetița de doi ani din Cluj care se luptă cu o formă rară de cancer are nevoie de ajutor!

O fetiță de doi ani din Cluj suferă de o boală cruntă și are nevoie urgentă de ajutor. Victoria se luptă cu o formă rară de cancer, iar părinții ei încearcă să găsească soluții pentru a o salva pe micuță.

 

 


Fetița de doar doi ani are nevoie de o intervenție chirugicală la o clinică din Austria, însă costurile sunt prea mari pentru bugetul familiei. Suma de care are nevoie familia pentru intervenție estte de 150.000 de euro.

 


Micuța Vicotria a fot diagnosticată cu o tumoare la nivelul capului, la sfârșitul anului trecut, chiar în Ajunul Crăciunului. Vestea cutremurătoare a lovit din plin familia.

Părinții au fost distruși când au aflat, având în vedere că este o boală foarte rară.


„Am aflat în 24 decembrie când am ajuns la Spitalul de Pediatrie din Cluj. În urma umflăturii fetiței am fost trimiși să facem un RMN, iar la RMN s-a aflat că este o boală foarte rară. Tumoarea crește văzând cu ochii. Am fost informați că ar trebui să înceapă neapărat tratamentul cu citostatice, pentru altceva nu se poate face momentan, având în vedere cât de mare e tumoarea. Acum așteptam ca fetiță să răspundă la tratament și ne rugăm la Dumnezeu. Este foarte greu să știi că copilul tău suferă de o boală așa rară pe care 1 la 100.000 de copii o face”, a spus Andrei Tordai, tatăl fetiței, pentru stirileprotv.

Fetița este internată la Spitalul de Oncologie din Cluj-Napoca

În acest moment fetița este internată de 10 zile la la Spitalul de Oncologie din Cluj-Napoca. Nu de mult timp fetița a început chimioterapia, iar citostaticele sunt singura soluție pentru diminuare tumorii, pentru moment.


„În momentul de față situația e gravă. Sunt tumori care sunt aproape de creier, ele trebuie nimicite și doar apoi o să trebuiască operație. Am fost acceptați la Clinica Sfânta Ana din Viena. Ei ne așteaptă - urmează să trimitem dosarul medical ca să vadă și ei are este situația în momentul de față, pentru că noi am trimit primele acte. Ne pregătim”, a spus Liana Todai, mama fetiței, pentru sursa citată.

De asemnea, s-a creat un grup pe Fcebook „Totul pentru Victoria” în care oamenii donează sau licitează obiecte pentru a strânge cât mai mulți bani pentru fetița din Cluj.


Mii de oameni din România s-au mobilizat și au donat, iar până în acest moment familia a reușit să strângă suma de 70.000 de euro, însă pentru operația din Austria au nevoie de 150.000 de euro.

Familia din Cluj are nevoie de sprijinul oamenilor pentru a reuși să ducă până la capăt această luptă care este contra cronometru.

Oamenii care doresc să o ajute pe micuța Victoria pot donaîn două conturi bancare:

RO74BTRLRONCRT0048492602 (RON) – cont LEI

RO24BTRLEURCRT0048492602 (EUR) – cont EURO

Numele titularului de cont este Tordai Liana Adriana, mama fetiței, iar cei care donează trebuie să adauge mențiunea Donație Tordai Victoria.

CITEȘTE ȘI:

Visul unei familii nevoiașe din Cluj s-a îndeplinit. Acum 6 copii au un acoperiș deasupra capului. GALERIE FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter