Actualitate

Cancelarul Germaniei a anunțat când va fi introdus pașaportul de vaccinare în Europa

Pașapoartele digitale care atestă că ești vaccinat anti-COVID sunt tot mai reale. Țările membre UE vor să implementeze aceste pașapoarte până în vară.

 

 


Cancelarul german Angela Merkel a anunțat, joi seară, care va fi momentul aproximativ de la care vor fi disponibile certificatele digitale de vaccinare ce vor permite oamenilor să călătorească în Europa, în ciuda pandemiei de coronaviurs.

 


Pașapoartele de vaccinare vor intra în uz înaintea verii, potrivit estimării făcute de cancelarul Germaniei, Angela Merkel. Aceste pașapoarte vor fi digitale și vor permite oamenilor să călătorească în Europa.

„Toată lumea a fost de acord că avem nevoie de un certificat digital de vaccinare”, a spus Angela Merkel, adăugând că executivul european va avea nevoie de aproape trei luni să creeze baza tehnică pentru astfel de documente.


Liderii Uniunii Europene au discutat joi, 25 februarie despre emiterea acestor documente pentru oamenii care s-au vaccinat anti-COVID-19.

Întâlnirea a fost convocată pe fondul presiunilor făcute de mai multe țări din sudul Uniunii, care depind puternic de turism și care sunt disperate să salveze sezonul turistic de vară.


Cancelarul austriac, Sebastian Kurz a avertizat că dacă UE nu se pune de acord asupra beneficiilr pentru persoanele vaccinate și care au dobândit o imunitate, atunci Austria și alte state membre vor merge mai departe cu aceste măsuri.

De asemenea, și premierul bulgar, Boiko Borisov este de acord cu introducerea pașapoartelor digitale de vaccinare. . În prezent, Austria, Grecia, Italia, Spania și Bulgaria susțin puternic ideea unui pașaport de vaccinare


Pașapoartele digitale îți garantează accesul în restaurante?

Lucrul care îl vrea cancelarul austriac vrea ca „pașapoartele digitale” să poată oferi accesul în restaurant, la evenimente culturale, sportive sau chiar pentru călătorii în alte țări.

Acest permis digital ar urma să fie nu doar la îndemâna celor care au fost vaccinaţi recent anti-COVID-19, ci oricui are un test recent COVID-19 negativ, spune Sebastian Kurz.

CITEȘTE ȘI:

Edy Chereji, organizator UNTOLD: „Intrarea la festival pe bază de certificat de vaccinare, test de anticorpi sau test rapid COVID-19”

Ultimele Stiri
abonare newsletter