Actualitate

Dezbatere publică privind mobilitatea, la CIIC

O nouă dezbatere sub egida CIIC va avea loc joi, 25 februarie 2021.

 

 


O nouă dezbatere publică online a Centrului de Inovare și Imaginație Civică (CIIC) va avea loc joi, 25 februarie 2021, începând cu ora 17.00, tema acesteia fiind „Mobilitate”. Această dezbatere face parte din serie de consultări publice pentru realizarea Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană (SIDU) 2021-2030.

 


Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană 2021-2030 este realizată de Primăria Cluj-Napoca, în parteneriat cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Cluj și experții Băncii Mondiale. Dezbaterea va fi organizată online, prin intermediul platformei electronice ZOOM și va fi transmisă live pe paginile de Facebook Municipiul Cluj-Napoca și CIIC – Centrul de Inovare și Imaginație Civică.

Cum pot lua cuvântul clujenii interesați?

Pentru înscrierea la cuvânt, cei interesați sunt rugați să adreseze o solicitare în opțiunea „mesaj” a paginii CIIC – Centrul de Inovare și Imaginație Civică pentru a putea primi linkul de conectare în ziua dezbaterii și detalii cu privire la intervenție. Facem precizarea că, pentru a permite tuturor celor interesați să primească dreptul la cuvânt, durata maximă a unei intervenții va fi de 3 minute.


„Fiecare clujean poate veni cu o idee sau inițiativă valoroasă. Centrul de Inovare și Imaginație Civică este locul unde culegem și dezbatem toate propunerile care vizează modernizarea și dezvoltarea orașului nostru pe multiple componente, de la mobilitate urbană la orașul Smart City, de la proiecte cultural-artistice la aspecte care țin de dezvoltarea socială. CIIC își propune să aducă toate energiile pozitive ale orașului într-un cadru organizat în care aceste idei să poată fi analizate și dezbătute alături de experți. Prin CIIC dorim să încurajăm participarea, implicarea cetățenilor în ceea ce înseamnă dezvoltarea Clujului și să utilizăm cât mai bine resursele creative ale comunității”, transmite municipalitatea clujeană.

Economia, cercetarea și dezvoltarea, dezbătute la CIIC

Amintim că joi, 18 februarie, de la ora 17, a avut loc dezbaterea publică privind economia, dezvoltarea și cercetarea, organizată de Centrul de Inovare și Imaginație Civică (CIIC), moderată de primarul Emil Boc și Ovidiu Cîmpean, director în cadrul Primăriei. Evenimentul a avut loc online, iar timp de 3 ore, reprezentanți ai administrației publice locale, conducerea universităților clujene, specialiști în diverse domenii au discutat alături de cetățeni despre viitoarea Strategie Integrată de Dezvoltare Urbană (SIDU) în ceea ce privește economia, cercetarea și dezvoltarea.


Această dezbatere este parte a proiectului „Creșterea transparenței decizionale și simplificarea procedurilor administrative pentru cetățeni – ANTO – CIIC’’, finanțat prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă 2014 -2020 (POCA).

Mai multe detalii despre proiect găsiți pe site-ul Primăriei Cluj-Napoca, accesând următorul link.

abonare newsletter