Politică

Ovidiu Cîmpean a prezentat prioritățile pe care le va susține în Parlament. Printre ele, guvernanța participativă, digitalizarea și debirocratizarea

Ovidiu Cîmpean, candidat PNL pentru Camera Deputaților, a prezentat o listă de priorități pe care le va susține în Parlamentul României, în următorii patru ani.

Ovidiu Cîmpean a prezentat prioritățile pe care le va susține în Parlament. Printre ele, guvernanța participativă, digitalizarea și debirocratizarea Ovidiu Cîmpean a prezentat prioritățile pe care le va susține în Parlament. Printre ele, guvernanța participativă, digitalizarea și debirocratizarea

 

 


Candidat al Partidului Național Liberal pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie, Ovidiu Cîmpean, directorul de Dezvoltare al Primăriei Cluj-Napoca, a dezvăluit o serie de proiecte pe care le va susține din funcția de deputat, propuse de comunitate.

 


„Cred că un program politic se formulează pornind de la propunerile și nevoile comunității. În urma discuțiilor pe care le-am avut cu mulți dintre voi, dar și bazându-mă pe educația și experiența pe care le-am acumulat în cei peste 14 ani de când lucrez pentru dezvoltarea orașului, am conturat o serie de priorități pe care doresc să le susțin în calitatea mea de reprezentant al vostru în Parlamentul României”, a transmis Ovidiu Cîmpean.

O primă prioritate enunțată de candidatul PNL o reprezintă implicarea comunității în mecanismele de luare a deciziilor și introducerea unor instrumente de guvernanță participativă la nivel național, după modelul dezvoltat la Cluj-Napoca.


Cîmpean: „Voi milita pentru o Românie neutră din punct de vedere climatic”

O altă prioritate o reprezintă aplicarea Pactului Verde European și aducerea României la o stare de neutralitate din punct de vdere climatic.

 „Propun o abordare onestă cu privire la problema poluării orașelor: măsurători corecte și măsuri eficiente pentru reducerea poluării. Voi promova tranziția către o economie verde, investiții în creșterea numărului de spații verzi din orașe, măsuri concrete pentru protejarea pădurilor, dar și susținerea tehnologiilor inovative și nepoluante. Voi propune o legislație care să sprijine realizarea de noi parcuri și spații verzi în orașele României, dar și o legislație care să le protejeze mai bine pe cele existente, după principiul «niciun metru pătrat de spațiu verde în minus». Voi milita pentru o Românie neutră din punct de vedere climatic până în 2050”, a arătat Ovidiu Cîmpean.


Digitalizare, debirocratizare și simplificarea procedurilor de finanțare europeană

Simplificarea procedurilor de finanțare din fonduri europene, atât pentru beneficiarii privați, cât și pentru autoritățile publice este o altă prioritate avută în vedere de Ovidiu Cîmpean, alături de digitalizarea și debirocratizarea administrației publice, integrarea bazelor de date publice, crearea unor platforme de tip Open Data la nivel național și inițierea unui proces de dereglementare: legi mai clare și mai simple. 

Investițiile Clujului, sprijinite din Parlament

Ovidiu Cîmpean își mai propune ca din funcția de dputat să susțină realizarea marilor proiecte de investiții ale Clujului: centura metropolitană, trenul metropolitan, metrou, reamenajarea malurilor Someșului de la Gilău la Jucu (culoar verde de mobilitate sustenabilă), Spitalul regional de urgență, Spitalul monobloc pentru copii, Centrul pentru transplant, Parcul Est, hub educațional și bază sportivă în Borhanci, investiții în modernizarea și extinderea școlilor, grădinițelor și creșelor la nivelul întregului județ, extinderea parcurilor industriale, Centru de inovare şi cercetare în parteneriat cu universităţile.


Totodată, candidatul PNL urmărește inițierea demersurilor pentru realizarea unui tren de mare viteză pe ruta Oradea - Cluj-Napoca - București, arătând că infrastructura feroviară de transport trebuie să devină o prioritate strategică națională.

Proiecte pentru cultură, educație și tineri

Dezvoltarea industriilor culturale și creative, lansarea unui fond mațional pentru inovare și experimentare se numără de asemenea printre prioritățile politicianului, alături de îmbunătățirea legii 350/2005 privind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice și reforma programului Startup România și relaxarea condițiilor pentru aplicanți.

O altă prioritate este elaborarea Strategiei de Tineret 2021 - 2030, însoțită de planuri de acțiune anuale. Ovidiu Câimpean mai adaugă că, din Parlamenta, va urmări asigurarea resurselor necesare pentru accesul la educație pentru toți copiii României, dezvoltarea la nivel naţional a proiectului de bugetare participativă pentru tineret, început la Cluj-Napoca, dar și inițierea unor programe naționale de susținere a antreprenoriatului în rândul tinerilor. Printre propunerile candidatul la Camera Deputaților se numără și dezvoltarea unei rețele de centre pentru tineret, realizarea unui program de construcție de noi cămine studențești și adoptarea unor reglementări legislative care să permită realizarea unor politici de locuire accesibilă pentru toate orașele României.

Nu în ultimul rând, Ovidiu Cîmpean arată că dorește inițierea unui program național de investiții pentru construirea unor baze sportive cu acces gratuit pentru cetățeni, după modelul Bazei sportive din cartierul Gheorgheni.

CITEȘTE ȘI

Ovidiu Cîmpean, candidat PNL la Camera Deputaților, își propune să ducă în Parlament practicile testate cu brio la Cluj

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter