Actualitate

Nouă secții de ATI din Cluj funcționează fără autorizație de incendiu! Ce măsuri au luat autoritățile?

În Cluj, 9 secții de ATI funcționează fără autorizație de incendiu în acest moment. Autoritățile au spus că aceste secții au fost amendate, iar acum se lucrează la remedierea situației.

 

 


 

În Cluj, 9 secții de ATI nu au autorizație de securitate la incendiu, a anunțat purtătorul de cuvânt al Institutului de Situații de Urgență Cluj.


 

Anul trecut, în luna noiembrie s-a constat că 21 de de secții ATI funcționează în spații sau clădiri care nu obținuseră autorizația de securitate la incendiu în momentul controlului. În momentul de față, 12 secții au primit autorizție ISU, însă au rămas 9 secții de ATI care funcționează fără autorizație.


Ce măsuri s-au luat pentru cele 9 secții de ATI?

Toate secțiile de ATI care nu au autorizație de incendiu au primit o amendă de 5.000 de lei, respectiv 10.000 de lei.

„Obținerea autorizației pentru securitate la incendiu se poate realiza doar după finalizarea recepției lucrărilor pentru care a fost obținut în prealabil avizul. Practic, aceste clădiri sunt în curs sau au început procesul pentru obținerea autorizației pentru securitate la incendiu. De asemenea, controalele privind apărarea împotriva incendiilor se fac anual pentru unitățile spitalicești, iar unele obiective au fost controlate anterior lunii noiembrie și au fost aplicate amenzi sau sancțiuni, iar prin planurile de măsuri întocmite ulterior au fost stabilite termene ce prevăd remedierea deficiențelor”, a anunțat purtătorul de cuvânt al ISU Cluj.


Ministrul Sănătății a fost înștiințat de secțiile ATI din Cluj care au funcționat fără autorizație, iar inspectorii desfășoară activități pentru a remedia situația pentru cele 9 secții de ATI care funcționează fără autorizație de incendiu.

„Situația amenzilor aplicate recent unităților spitalicești o voi solicita inspectoriilor de prevenire în zilele următoare. Toate deficiențele constatate pe timpul controalelor, efectuate împreună cu inspectorii DSP, au fost transmise atât Ministerului Sănătății cât și autorităților locale în administrarea cărora funcționează obiectivele respective. Inspectorii de prevenire au acordat asistență tehnică de specialitate atât pe timpul controalelor cât și ulterior desfășurării acestora pentru remedierea situației existente”, a mai precizat purtătorul de cuvânt.


CITEȘTE ȘI:

1 din 4 școli din Cluj NU ARE autorizație ISU de securitate la incendiu

Ultimele Stiri
abonare newsletter