Actualitate

Ce măsuri s-au luat la Spitalul CFR Cluj după incendiul din noiembrie 2020

Incendiile din spitalele din România vin pe bandă rulantă, unul dintre ele fiind chiar la Cluj. Mircea Abrudean a spus că s-au luat măsuri serioase pentru ca o astfel de tragedie să nu se mai repete.

 

 


Un incendiu la Spitalul CFR din Cluj-Napoca a izbucnit anul trecut în luna noiembrie. Potrivit autorităților incendiul a pornit din cauza unui scurtcircuit produs într-o toaletă. Pompierii au reuşit să stingă focul după doar câteva minute, fiind nevoiţi să evacueze trei bolnavi.

 


Potrivit ISU Cluj, în urma unui control efectuat în noiembrie 2019, inspectorii de specialitate au constatat că la Spitalul CFR nu exista autorizație de securitate pentru incendii, fiind aplicată și o amendă de 50.000 de lei.

Ce măsuri s-au luat la Spitalul CFR Cluj după izbucnirea incendiului?

În trei luni au izbucnit 4 incendii la spitalele din România, unul dintre ele fiind chiar la Cluj. Prefectul Mircea Abrudean a spus că s-au luat măsuri la Spitalul CFR Cluj, pentru ca o tragedie de astfel să nu se mai repete.


„În urma incidentului în care un corp de iluminat s-a supraîncălzit și a ars s-au luat următoarele măsuri:    

-s-a demarat înlocuirea corpurilor de iluminat existente cu corpuri de iluminat cu protecție la umezeală și antiexplozive;
-s-a semnat un contract cu o firmă specializată pentru revizia tabloului de distribuție a curentului electric la nivelul spitalului;
-s-au montat sisteme de închidere cu electrovalve pe țevile de gaz din oficii;
-s-a demarat montarea de detectoare de fum și detectoare hibride de fum și monoxid de carbon pe lângă cele existente”, a declarat prefectul Clujului, Mircea Abrudean.


CITEȘTE ȘI:

Ești în siguranță în spitalele din Cluj? Un nou caz Piatra Neamț poate izbucni în orice clipă!

Ultimele Stiri
abonare newsletter