Actualitate

Plin de deșeuri în pădurea din Feleacu! Saci de gunoaie „abandonați” în natură

Un clujean a semnalat pe rețelele de socializare că în pădurea din comuna Feleacu, județul Cluj, mormane de gunoaie au fost împrăștiate.

 

 


Fotografiile au fost postate de un localnic pe grupul de Facebook „Opriți măcelul pădurilor!”. Acestea înfățișează mai mulți saci plini de gunoaie aruncați printre copaci, dar și deșeuri precum sticle și borcane aruncate la marginea pădurii.

 


Imaginile au stârnit zeci de reacții din partea internauților, indignați de nesimțirea făptașilor și nepăsarea autorităților.

Pădurea Făget, plină de gunoaie!

Acesta nu este un caz izolat. Pădurile din preajma Clujului sunt ticsite cu deșeuri din construcții și fel de fel de gunoaie, aduse câteodată cu mașinile de clujeni și aruncate în natură.


De exemplu, în urmă cu câteva zile, un clujean a strâns gunoaiele aruncate de alții în Pădurea Făget și le-a pus în mașină, pentru a curăța aria protejată. În fiecare săptămână, bărbatul adună o mașină de deșeuri.

Cu toate că bărbatul a anunțat autoritățile în legătură cu abandonul gunoaielor în aria protejată, acest lucru se întâmplă „de ani de zile”. El culege săptămânal gunoaiele altora „pe banii și timpul” său.


„Asta se întamplă în zona protejată a pădurii Faget Cluj, mai precis în situl Fagetul Clujului 2000. Asta se întâmplă în toată pădurea, se aduc gunoaie, se fură lemn se intră cu vehicule gen ktm (interzise printre altele în pădure). Am sesizat garda de mediu, primăria Feleacu Cluj, primăria Cluj, garda forestieră, ocolul silvic și totul degeaba. Semne de incultură și lipsă de civilizație din partea oamenilor și delăsare din partea autorităților. Strâng mizeriile altora pe banii și timpul meu. Și asta de ani de zile săptămânal”, a declarat pentru monitorulcj.ro.

Deșeuri aruncate și în Pădurea Hoia-Baciu

Și Pădurea Hoia-Baciu e din ce în ce mai neîngrijită. Pe lângă nenumăratele tăieri de lemne care o răresc, oamenii care trec cu mașinile prin zonă aruncă gunoaie în pădure.  


Pădurea este plină de gunoaie, iar unele sunt nemișcate de câțiva ani pentru că nimeni nu le strânge, ne-a relatat un localnic.

Atât la marginea pădurii, lângă drumul „asfaltat și iluminat de aproximativ un kilometru”, din apropierea Cheilor Baciului, cât și în partea de pădure dinspre cartierul Grigorescu, unde se termină casele.

CITEȘTE ȘI

20 de hectare de pădure vor fi „rase” de Centura Metropolitană în Făget. Ce soluții sunt?

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter