Actualitate

Incendiu Spitalul Matei Balș: A murit o pacientă transferată la alt spital. Bilanțul victimelor a ajuns la șase!

Bilanțul victimelor decedate în urma incendiului de la Spitalul „Matei Balș” din Capitală crește! Partu persoane au murit pe loc, carbonizate, iar alte două au murit după ce au fost transferate la alte spitale.

 

 


A mai murit încă o pacientă care a fost trasferată, în stare gravă, de la Spitalul „Matei Balș” din Capitală. Bilanțul victimelor care au murit în urma incendiului de ieri dimineață, 29 ianuarie, a ajuns la șase, a anunțat Ministetul Sănătății.



Este vorba de o femeie în vârstă de 58 de ani, transferată la Spitalul Universitar, care se afla în stare gravă, fiind intubată, cu o pneumonie COVID-19 severă, inhalare de fum şi cu arsură de 2% din suprafaţa corporală.
 


„Ministerul Sănătăţii a fost anunţat despre un nou deces înregistrat în rândul pacienţilor care au fost transferaţi de la Institutul Naţional de Boli Infecţioase 'Matei Balş' după incendiul produs. Este vorba despre o femeie în vârstă de 58 ani internată în Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti care se afla în stare gravă. Pacienta era intubată, cu o pneumonie COVID-19 severă, inhalare de fum şi cu arsură de 2% din suprafaţa corporală", anunţă Ministerul Sănătății.

Tot sâmbătă, Ministerul Sănătăţii a transmis situaţia cu pacienţii afectaţi de incendiul care a avut loc la Institutul „Matei Balş" şi care au fost transferaţi în alte unităţi sanitare. Dintre aceştia, trei pacienţi sunt intubaţi şi unul se află în stare gravă.

Incendiul de la „Matei Balş" a izbucnit vineri, în jurul orei 5,00, iar în pavilion erau internaţi bolnavi cu COVID-19. Trei pacienţi au murit carbonizaţi şi o a patra victimă a decedat după ce manevrele de resuscitare au eşuat. Ulterior, într-o baie a fost găsită o altă persoană decedată iar sâmbătă a decedat o femeie transferată la Spitalul Universitar.

CITEȘTE ȘI:


Patru incendii la spitalele din România în DOAR trei luni! Cele mai importante cazuri de incendii din spitale din ultimul deceniu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter