Actualitate

Inițiativă inedită. Trimite o vedere de pe Someș instituțiilor care ar trebui să îl păstreze curat - FOTO

Someș Delivery a demarat o inițiativă inedită, prin care îi îndeamnă pe clujeni să trimită cărți poștale cu scene de pe Someș instituțiilor care ar trebui să îl păstreze curat.

 

 


Inițiativa celor de la Someș Delivery vine ca formă de protest pentru mizeria de pe Someș și de pe malurile acestora. Tot ce trebuie să facă clujenii estesă aleagă o arte poștală din galeria pusă la dispoziție de inițiatori și că completeze un formular cu adresa instituției la care doresc să trimită cartea poștală, iar ei se vor ocupa de restul.

 


„Când ai primit/ trimis ultima oară o carte poștală? Trimite-le tu una celor din instituțiile publice. Alege din galeria de mai jos o carte poștală cu imagini și povești din locurile mai puțin cunoscute de pe Someșul din oraș și noi o trimitem acolo unde ne spui în formular. O poți trimite către o instituție care *ar trebui* să se ocupă de igiena Someșului, către tine (dacă ți-e dor să primești ceva în poștă sau ai loc liber pe un raft), ori către un prieten cu care îți e dor să faci o tură de biță pe Someș.

În contextul știrilor din ultimele zile despre deversările ilegale din Someș, credem că e mai important decât niciodată să le arătăm celor care reprezintă instituțiile statului de ce e atât de important râul pentru noi. De asta puteți alege și opțiunea de a trimite cărțile poștale către aceștia, alături de un mesaj personal. E modul nostru de «a protesta» împotriva neregulilor recente și de a aduce pe toată lumea mai aproape de râu”, transmit reprezentanții Someș Delivery.


Fotografiile inedite au fost create de Paula Boarta, în cadrul proiectului „Revelator și reflexiv”, propus la concursul de proiecte Someș Delivery din 2020.

„Revelator și fixativ e un proiect propus de Paula Boarta la concursul de proiecte Someș Delivery din 2020 prin care și-a propus, într-un an mai digital ca niciodată, să aducă clujenii aproape de râu într-un mod personal și cald. Imaginile și poveștile adunate de ea surprind frumusețea cadrului natural, interacțiunea dintre riverani, artă comunitară, grădini de-a lungul râului, moduri de apropriere a spațiului comun și de interacțiune directă cu apa”, mai arată aceștia.


CITEȘTE ȘI

Curățenie și stăvilar pentru oprirea deșeurilor, pe Someș, după ce activiștii „au bombardat” primăria cu sesizări

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter