Actualitate

VIDEO. Probleme pe loturile 1 și 2 din A10 Sebeș - Turda. Constructorii au probleme din cauza solului

Mai multe zone pe loturile 1 și 2 pe A10 Turda - Sebeș s-au surpat din cauza solului argilos.

 

Autostrada A10 Sebeș - Turda este unul dintre proiectele de infrastructură rutieră cu cele mai mari probleme. Constructorii întâmpină greutăți între zona Alba Iulia Nord și DN 1, în aproprierea localității Oiejdea din cauza solului argilos.


Pe lotul 1, din cauza ploilor din vară și a alunecărilor de teren, o mică parte din construcția autostrăzii a luat-o la vale. Cei de la Pizzarotti au fost nevoiți să refacă zona respectivă. Cele mai mari probleme sunt la Pârâul Iovului, spre Sântimbru, acolo unde apar frecvent alunecări de teren, conform  albaiuliainfo.ro.

Situația este una asemăntătoare și pe lotul 2 construit de Aktor.  Grecii au fost mai prevăzători și au pus coloane forate, totuși la kilometrul 19, în zona Oiejdea, pentru a putea ține sub control o potențială alunecare de teren, au pus pământ de umplutură.


În urma infiltrațiilor de apă, în spatele zidului de sprijin, s-a creat un strat saturat de apă, intercalat între două straturi de argilă care a creat o presiune asupra zidului de sprijin și practic îl împingea spre corpul autostrăzii. Pentru limitarea deplasărilor tronsoanelor din zidul de sprijin, Aktor a realizat umpluturi în fața acestora pe calea 2 a autostrăzii A10 (Calea 2, adică sensul Turda – Sebeș).

Ultimele Stiri
abonare newsletter