monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Bugetare participativă la Florești, în 2021. Ce sumă vor primi cele mai votate proiecte?

După Cluj-Napoca, și comuna Florești introduce procesul de bugetare participativă.

Bugetare participativă la Florești, în 2021. Ce sumă e alocată celor mai votate proiecte?

 

 


Un proiect privind implementarea bugetării participative la Florești a fost adoptat în ședința de miercuri de consilierii locali. Procesul va fi introdus încă de anul acesta. Cele mai votate două proiecte vor avea la dispoziție suma maximă de 500.000 de lei fiecare, bani din bugetul comunei.

 


Proiectul a fost votat în unanimitate de aleșii locali. Dan Dehenes, consilier local al Alianței USR-Plus a explicat cum consilierii din acest partid și PNL au ajuns la această formă a proiectului.

„Consilierii alianței USR-Plus au depus acest proiect neștiind că era deja unul depus de cei de la PNL. Ulterior ne-am pus la masă și ne-am asumăm proiectul cu toții. Abordarea noastră diferă față de cea finală, pentru că noi am propus un buget de 2 milioane de lei, fără o limită a proiectelor. Ulterior, am agreat cu toții ca bugetul să fie de 1 milion de lei și ca proiectele să fie doar două. Ce nu salutăm noi în această ecuație este ideea celor două proiecte. Dacă se vor depune două proiecte a cărui buget ajunge la 500.000 de lei, nu este clar ce se întâmplă cu restul banilor. Noi nu am fost de acord cu ideea de două proiecte, pentru că pot fi trei proiecte a câte peste 300.000 sau patru proiecte a câte 250.000”, a arătat acesta.


Primarul Floreștiului, Bogdan Pivariu, a explicat că două proiecte în valoare maximă, fiecare de 500.000, pot fi câștigate, iar banii ce ar putea rămâne vor merge în alte zone.

„Dacă există multe proiecte și este o solicitare din partea cetățenilor, ei sunt implicați, votează și își aleg proiectele care vor fi implementate”, a arătat Pivariu.


CITEȘTE ȘI

Scandalul dintre primarul Floreștiului și Napoca SA „se mută” în instanță. Primăria angajează avocați pentru proces