Actualitate

Haos la IPJ! Dosarele candidaților respinși la Poliția Animalelor, reanalizate după mai multe plângeri

Autoritățile vor analiza dosarele respinse pentru concursul la Poliția Animalelor și vor răspunde în regim de urgență la sesizările făcute de candidați.

 

 


Chestorul de poliție, Eduard Mirițescu a trimis o înștiințare către toate unitățile generale din Inspectoratul General al Poliției Române, prin care cere analizarea tuturor sesizărilor primite în urma înscrierii pentru posturile de agenți și ofițeri la Poliția Animalelor. Astăzi, 20 ianuarie s-a făcut o ședință în sistem online, în care s-a stabilit acest lucru.

 


Prin urmare, dosarele candidaților care au fost respinse pe baza unor motive suspecte vor fi analizate, în regim de urgență, în cazul în care candidatul a făcut sesizare.

Reamintim că monitorulcj.ro a publicat două cazuri în care candidații au fost respinși din concurs pe motive suspecte. Un candidat a fost respins pentru că a atașat doar diploma de licență, nu și cea de bacalaureat, în cazul în care diploma de licență atestă faptul că ai finalizat studiile preuniversitare. Alt candidat a fost respins pentru că nu a atașat la dosar avizul psihologic, deoarece în cazul său concursul nu cerea acest lucru.


După ce monitorulcj.ro a publicat cele două cazuri, autoritățile din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au cerut ca toate dosarele candidaților respinși să fie analizate.

Documentul oficial a fost trimis de un candidat la redacția monitorulcj.ro.


Examenul scris va fi pe 23 ianuarie 2021, asta însemnând că acest lucru s-a stabilit cu două zile înainte de susținerea examenului. Momentan nu s-a discutat și de posibilitatea decalării examenului, tocmai pentru candidații care vor reintra în concurs, având în vedere că nu vor avea timp să se pregătească.

Dosarele candidaților vor fi analizate în regim de urgență

„Urmare a ședinței în sistem videoconferință, ce a avut loc astăzi 21.01.2021, privind concursurile de trecere în corpul ofițerilor/încadrare directă, la care au participat reprezentanții Corpului Național al Polițiștilor și cei ai organizațiilor sindicale, și în care au fost semnalate mai multe situații de posibile neconformități în ceea ce privește etapa de validare a candidaților, veți proceda la analizarea, în regim de urgență, a tuturor sesizărilor primite în acest sens, urmând a dispune măsurile care se impun în vederea informării petenților, în timp util, cu privire la rezultatul verificărilor, precum și, după caz, a Inspectoratului General al Poliției Române, în cazul concursurilor centralizate”, se arată în documentul transmis către unitățile centrale din IGPR.


CITEȘTE ȘI:

Respins de la concurs pentru un motiv PENIBIL. Postul de la Poliția Animalelor, refuzat unui candidat din cauza birocrației.

Dosare respinse pe bandă rulantă la Poliția Animalelor. Motive SUSPECTE sau de-a dreptul ridicole: SCRISUL ILIZIBIL de pe avizul psihologic. IPJ nu dă explicații!

Ultimele Stiri
abonare newsletter