Actualitate

Boc susține redeschiderea școlilor în februarie: „Vreți să mergeți la un medic care a învățat toate operațiile online?”

Primarul Emil Boc a declarat că susține reluarea cursurilor în format online din luna februarie, spunând că școala online nu poate continua la nesfârșit.

 

 


Primarul Emil Boc spune că susține deschiderea în format fizic a școlilor, dând exemplul studenților de la medicină care sunt nevoiți în prezent să înlocuiască unele practici cu simulări pe calculator și punând întrebând retorică dacă oamenii ar avea încredere să fie operați de un medic format în acest fel.

 


Edilul îi îndeamnă pe fiecare să fie responsabili, pentru că primul și cel mai important pas pentru revenirea la normalitate îl reprezintă scăderea ratei incidenței sub 3 cazuri la mia de locuitori.

„Toată lumea speră ca din una februarie să înceapă școlile, dar asta deja nu mai ține de primărie, ține de autoritățile naționale. De noi ține să coborâm sub 3 cazuri la mie. Eu sunt pentru deschiderea lor. Susțin acest lucru, nu poți face la nesfârșit educație online sau numai online, educația online va rămâne în viața noastră. Gândiți-vă la școala medicală, dumneavoastra vreți să mergeți să vă operați la un medic care a învățat toate operațiile online, pe simulator, consultațiile. Să fim serioși, merge un semestru, hai un an ... sau la stomatologie, cei care ne pun plombele. Nu putem la nesfârșit să avem învățământ online. Repet, el trebuie, în mod obligatoriu, să revină la o variantă cât mai apropiată de normal, dar în primul rând trebuie să scadă rata de infectare”, a spus Emil Boc, la un post local de radio. 


Amintim că ieri, rata incidenței la nivelul municipiului Cluj-Napoca era de 4,76 cazuri la mia de locuitori.

CITEȘTE ȘI


„O armată” de medici și asistente, implicați în a doua etapă de vaccinare, la Cluj-Napoca. Câți bani vor primi?

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter