Sănătate

Primele doze de vaccin Moderna ajung miercuri în România! 14.000 de doze de vaccin anti-COVID19 vor fi duse la Centrul Național de Stocare

Miercuri vor fi aduse primele doze de vaccin anti-COVID marca Moderna. Prima tranșă va fi de 14.000 de doze de vaccin.

 

 


Primele doze de vaccin Moderna vor ajunge mâine, 13 ianuarie în România. Pentru început vor fi aduse 14.000 de doze la Institutul Național de Cercetare–Dezvoltare Medico–Militară „CANTACUZINO”.

 


Dozele de vaccin vor fi aduse la București pe cale terestră, a anunțat Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea.

În următoarea perioadă, dozele vor fi distribuite în centrele regionale și de vaccinare din țară, dar pentru început vor fi duse la Centrul Național de Stocare din Capitală.


Recomandarea pentru vaccinul Moderna este de adiministrare în două doze, la interval de 28 de zile, pentru persoane cu vărsta de peste 18 ani.

Cele două vaccinuri disponibile în UE au o eficacitate asemnănătoare. Vaccinul BioNTech Pfyzer are o eficacitate de 95% în prevenirea bolii COVID19, în timp ce vaccinul Moderna are o eficacitate de 94,1%. Diferența dintre cele două este că vaccinul Moderna se menține la -20 de grade Celsius, pe când vaccinul Pfizer se menține la o temperature de -70 de grade Celsius.


Pentru niciunul dintre vaccinuri nu se poate spune, încă, măsura în care previn și infecția asimptomatică cu virusul Sars-Cov2.

CITEȘTE ȘI:


Paralizie facială pentru mai mulți voluntari cărora li s-a administrat vaccinul Pfizer. Care este starea lor de sănătate?

abonare newsletter