monitorulcj.ro Menu
Actualitate

A murit episcopul greco-catolic de Cluj Florentin Crihălmeanu. A fost bolnav de COVID19!

A murit episcopul greco-catolic de Cluj Florentin Crihălmeanu, bolnav de COVID-19, azi, 12 ianuarie, la Mănăstirea Congregației Surorilor Maicii Domnului din Cluj-Napoca.

A murit episcopul greco-catolic de Cluj Florentin Crihălmeanu. A fost bolnav de COVID19!

 

 


A murit Florentin Crihălmeanu, episcopul Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla, azi, 12 ianuarie 2021, la ora 15:20. Crihălmeanu era bolnav de COVID-19 și se afla în îngrijirea călugărițelor de la Mănăstirea Congregației Surorilor Maicii Domnului din Cluj-Napoca.

 


Zilele trecute, starea de sănătate a episcopului greco-catolic de Cluj se ameliorase, iar perioada de carantinare aproape se sfârșise. Astăzi, 12 ianuarie, episcopul a avut o criză acută cardio-respiratorie, a fost chemată ambulanța, dar medicii nu au reușit să îl salveze. La ora 15:20 a fost constatat decesul.

„Preoții, persoanele consacrate și toți credincioșii Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla resimt această plecare ca pe o imensă pierdere, dar cu credință în Mântuitorul Isus Hristos Cel Înviat se unesc în rugăciune pentru sufletul harnicului, blândului și smeritului lor Ierarh. Această încercare dureroasă, trăită în lumina credinței și a Învierii, nădăjduim să aducă unitate și pace în sufletele tuturor celor care l-au cunoscut, care i-au primit îndrumarea spirituală, l-au admirat și stimat pentru dăruirea în slujirea lui Hristos și a Bisericii Sale”, a transmis Episcopia de Cluj-Gherla.


Prea Sfinția Sa Florentin Crihălmeanu a fost confirmat pozitiv de coronavirus în data de 31 decembrie 2020.

În ultimele 24 de ore, șase persoane bolnave de COVID-19 au decedat în județul Cluj.


CITEȘTE ȘI:

Episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla a fost confirmat cu noul COVID-19! În ce stare se află