monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla a fost confirmat cu noul COVID-19! În ce stare se află

Preasfinția Sa Florentin Crihălmeanu, Episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla, a fost confirmat pozitiv cu COVID-19.

Episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla a fost confirmat cu noul COVID-19! În ce stare se află

 

 


Urmare a testării pozitive la virusul SARS CoV-2, confirmat și prin testul RT-PCR, făcut la Policlinica MedLife din Cluj-Napoca, în data de 31 decembrie 2020, Preasfinția Sa Florentin Crihălmeanu, Episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla, a fost invitat de către DSP la o evaluare clinică, la Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca (Clujana), în data de 2 ianuarie 2021.

 


După o internare de o zi, în cadrul căreia s-au făcut analizele medicale necesare, medicii au concluzionat că e vorba de o infecție cu SARS CoV-2, formă ușoară, care nu necesită internare și s-a recomandat un tratament medicamentos de urmat.

Conform legislației în vigoare, Preasfinția Sa Florentin va trebui să rămână în izolare, la domiciliu, până în data de 13 ianuarie, 2021. Până în prezent, starea Preasfinției Sale este bună, iar cura medicamentoasă își face efectul.


Preasfinția Sa înalță un gând de mulțumire Domnului pentru că nu se confruntă cu o formă gravă a bolii și, de asemenea, adresează un gând de mulțumire personalului medical de la DSP și serviciilor medicale de la Clinica Clujana, care cu mult profesionalism și eroism își fac datoria. Cu încredințare în rugăciune, transmite tuturor arhierească binecuvântare.