monitorulcj.ro Menu
Actualitate

S-a prelungit starea de ALERTĂ pentru 30 de zile! Restricțiile de circulație pe timp de noapte rămân în vigoare.

Starea de alertă se prelungește pentru încă 30 de zile! Restricțiile de circulație după ora 23:00 sau interzicerea organizării petrecerilor private, rămân în vigoare.

S-a prelungit starea de ALERTĂ pentru 30 de zile! Restricțiile de circulație pe timp de noapte rămân în vigoare.

 

 


Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat prelungirea stării de alertă în România. Măsura intră în vigoare de miercuri, 13 ianuarie, pentru o perioadă  de 30 de zile.

 


„Se propune prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul național, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 13.01.2021”, prevede art. 1 al Hotărârii CNSU nr. 3/2021, cu detalierea măsurilor și a restricțiilor în anexă.

Restricțiile de circulație după ora 23:00 rămân în vigoare. De asemenea, purtarea măștii este obligatorie, iar organizarea petrecerilor private este interzisă.


Totodată, localitățile care sunt considerate „zone roșii” în cee ace privește riscul epidemiologic, vor fi carantinate, bineînțeles după o evaluare a situației epidemiologice.

Restaurantele, cafenele și cinematografele rămân închise în localitățile în care rata de incidență este de peste 1,5 la mia de locuitori.


Situația școlilor momentan este clară. Unitățile de învățământ preuniversitar rămân închise cel puțin până pe data de 8 februarie. În acest timp, autoritățile vor decide dacă elevii se vor întoarce în bănci sau nu începând cu semestrul al doilea.

Care este situația în Cluj-Napoca?

Prin urmare, în Cluj-Napoca restaurantele, cafenele și cinematografele rămân închise la interior până când rata de incidență scade la 1,5 la mia de locuitori. Momentan rata de incidență înregistrată este de 4,58 la mia de locuitori.


Cât despre deschiderea școlilor, decizia trebuie să vină din partea ministrului de Educație, așadar elevii clujeni vor continua orele online cel puțin până pe data de 8 februarie.

CITEȘTE ȘI:

Circulația pe timp de noapte va fi INTERZISĂ în toată țara. Iohannis: „Trebuie măsuri ferme pentru a controla extinderea pandemiei”