Actualitate

POZA ZILEI. Recunoașteți locația? Zona se transformă radical în următorii ani

Zona surprinsă în fotografie la începutul anilor '80 este subiectul unui proiect important de reamenajare și modernizare.

 

 


Fotografia surprinde Piața Cipariu, în anul 1982, înainte ca această să fie „flancată” de blocuri înalte, ci servea pe post de piață agroalimentară.

 


Între timp, piața a fost desființată, iar scuarul cu case care se poate oberva în centrul imaginii a devenit terenul pe care se construiește Catedrala Greco-Catolică Sfântul Iosif.

Piața Cipariu se schimbă radical. Parking subteran, piste de biciclete și piațetă

Zona Pieței Cipariu se va schimba radical. Un parking subteran pe trei niveluri va fi construit.


Piața Cipariu urmează să intre într-un amplu proces de modernizare, un nou parking subteran pe trei niveluri fiind propus în zonă. Planul Urbanistic Zonal a fost lansat în consultare publică de Primăria Cluj-Napoca.

Parcarea subterană va avea trei niveluri și o suprafață de 3.300 metri pătrați. Accesele auto se vor păstra cele din prezent, aflate pe laturile de est și vest ale parcelei din mijlocul pieței. Benzile auto vor avea lățimea de 7 metri. În jurul parcelei se vor realiza piste de biciclete, iar la sud de strada Posada, va fi amenajată o piațetă.


De asemenea, vor fi introduse sistem de iluminat public cu tehnologie LED, mobilier urban cu prize USB.

CITEȘTE ȘI


Un nou parking va fi construit, în centrul Clujului. Cum se va schimba Piața Cipariu?

 

abonare newsletter