Actualitate

Un nou parking va fi construit, în centrul Clujului. Cum se va schimba Piața Cipariu?

Zona Pieței Cipariu se va schimba radical. Un parking subteran pe trei niveluri va fi construit.

 

 


Piața Cipariu urmează să intre într-un amplu proces de modernizare, un nou parking subteran pe trei niveluri fiind propus în zonă. Planul Urbanistic Zonal a fost lansat în consultare publică de Primăria Cluj-Napoca.

 


Zona studiată este cvartalul delimitat de strada Posada la nord, strada Milton Lehrer la sud, Piața Timotei Cipariu în partea de est și Calea Turzii la vest. Prin PUZ se reglementează construirea unui parking subteran și reabilitarea și modernizarea spațiului public din vecinătatea Catedralei Greco-Catolice.

Parcare subterană pe trei niveluri

Parcarea subterană va avea trei niveluri și o suprafață de 3.300 metri pătrați.


„Zona studiată prin PUZ este încadrată conform Planului Urbanistic General în UTR RrM1 – Parcelar riveran principalelor artere de trafic, destinat restructurării – Zonă mixtă cu regim de construire închis. Prin PUZ se propune reabilitarea și modernizarea spațiului public din vecinătatea Catedralei Greco-Catolice, în vederea ameliorării imaginii urbane, dezvoltarea deplasărilor pietonale, velo și a spațiilor destinate acestora, reglementarea circulației autovehiculelor și a parcării (construire parking subteran), organizarea mobilierului urban și a vegetației”, se arată în referatul de aprobare a proiectului.

Piste de biciclete, mobilier modern și piațetă

Accesele auto se vor păstra cele din prezent, aflate pe laturile de est și vest ale parcelei din mijlocul pieței. Benzile auto vor avea lățimea de 7 metri. În jurul parcelei se vor realiza piste de biciclete, iar la sud de strada Posada, va fi amenajată o piațetă. 


De asemenea, vor fi introduse sistem de iluminat public cu tehnologie LED, mobilier urban cu prize USB. PUZ-ul a fost realizat de arhitectul Andreea Gabriela Vasilca, de la Spiri Com SRL.

Etapa consultării publice are loc în perioada 31 decembrie 2020 – 14 ianuarie 2021. Persoanele interesate pot trimite sesizările, observațiile, punctele de vedere la adresa de email: consultarepublica@primariaclujnapoca.ro sau pot înregistra adrese scrise la Serviciul Centrul de Informare pentru Cetățeni, str. Moților nr.7 sau la orice primărie de cartier.


CITEȘTE ȘI

Se naște un nou parking în Cluj-Napoca! Primăria pregătește o investiție de 8 milioane de euro pentru 350 de locuri de parcare

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter