Actualitate

Mesajul unei clujence după Bobotează: „Concerte nu, magazin după 21 nu. La Bobotează ne adunăm cu sutele. Nimeni nu zice nimic”

La bisericile din Cluj-Napoca, sute de oameni s-au adunat pentru slujba de Bobotează și pentru a lua apă sfințită, ignorând totodată măsurile de protecție împotriva COVID-19. O clujeancă a lăsat un mesaj pe Facebook în care își arăta dezamăgirea, pentru că la biserică nu se respectă restricțiile, iar nimeni nu face nimic în legătură cu asta.

 

 


Ieri, 6 ianuarie, a avut loc slujba de Bobotează în toate bisericile din Cluj-Napoca, iar sute de credincioși clujeni s-au adunat grămadă pentru a o urmări și pentru a lua apă sfințită și ambuteliată.

 


În urma acestor adunări, o clujeancă i-a fotografiat pe credincioșii care au mers la slujbă de Bobotează, în Mărăști, și a scris pe Facebook un mesaj despre acest eveniment. Tânăra a fost nemulțumită de faptul că restricțiile nu se aplică mereu la fel:

„No m-am suparat... concerte nu, cinema nu, teatru nu, la băute la prieteni seara nu, la magazin după 21.00 nu... da la Boboteaza hai sa ne adunam cu sutele pentru ca nimeni nu zice nimic... Felicitări Jandarmeria și Poliția pentru frica de Dumnezeu.. Nu!”


O altă persoană a scris ulterior că este nedrept ca atunci când prietenii se strâng la o vorbă și sunt în grupuri puțin mai mari primesc amendă, dar într-o situație în care sute de oameni stau cot la cot nu se face nimic: „E fain așa, dar tu iei amendă pentru un chef cu 7-8 persoane. Poliția e cu frică de Dumnezeu aparent... și e Boboteaza.”

Prin comentarii și alți clujeni se arătau indignați de ce au văzut. Unii s-au arătat nemulțumiți că la slujbele religioase se pot aduna oameni, dar elevii nu pot merge la școală, iar studenții nu pot să urmeze cursuri fizice la facultate.


Situația a fost chiar mai rea la Catedrala Adormirii Maicii Domnului, din Piața Avram Iancu. Oamenii s-au adunat în număr mai mare decât în Mărăști. Credincioșii au format șiruri delimitate de jandarmi cu garduri de fier, pentru a ajunge la apa sfințită. Ei ar fi trebui să păstreze o distanță de 1,5 metri între ei, dar au uitat de restricțiile impuse de lege, așa că s-au îngheisuit ca să ajungă la apa sfințită.

Sursă foto: Facebook.


CITEȘTE ȘI:

Sute de clujeni la slujba de Bobotează! Credincioșii s-au înghesuit, iar preoții nu au purtat mască. VIDEO/GALERIE FOTO

 

Istoria neștiută a Pieței Unirii și a Bisericii Sfântul Mihail - GALERIE FOTO

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter