Actualitate

Încep lucrările la trei noi parkinguri, cu aproape 900 de locuri. Care sunt acestea?

Primăria Cluj-Napoca va demara lucrările la trei noi parkinguri în anul 2021, care vor avea în total aproape 900 de locuri de parcare.

 

 


Lucrările la parkingurile Trotușului nr. 5, Gheorghe Dima nr. 39B și Piața Timotei Cipariu vor demara anul acesta. 

 


În total, cele trei parcări vor pune la dispoziția clujenilor aproape 900 de locuri noi de parcare. Iată care sunt acestea:

Parking Trotușului nr. 5

Parkingul din cartierul Mărăști a fost aprobat de Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca în vara anului 2019. Parkingul va fi construit pe un teren cu o suprafață de 3.150 mp, ocupat în prezent de 14 locuri individuale de parcare și de 62 garaje, care urmează să fie demolate.


Construcția va avea un regim de înălțime de 2S+D+P+2E+T și o capacitate de 365 locuri de parcare. Din totalul acestora, 10 locuri vor fi destinate persoanelor cu dizabilități deținătoare de autoturisme, 10 pentru autoturisme electrice – cu stații de încărcare aferente, 12 pentru motociclete/mopede și rastele pentru biciclete. Valoarea totală estimată a investiției se ridică la 29.590.566 lei fără TVA. Termenul de execuție a lucrării este de 24 luni din momentul emiterii ordinului de începere a lucrărilor pentru parking.

Parking Gheorghe Dima nr. 39B

Un parking cu 221 de locuri așezate pe cinci niveluri subterane și supraterane va fi construit pe strada Gheorghe Dima din Zorilor.


Consilierii locali au aprobat în octombrie 2020 documentația și indicatorii tehnico-economici pentru realizarea obiectivului de investiții „Construire parking sub/suprateran, deviere rețele, branșamente și racorduri la utilități, str. Gheorghe Dima nr. 39B, Cluj-Napoca”.

Valoarea totală a investiției este de 28.263.370,48 lei (cu TVA). Parcarea va avea regim de înălțime de 2S+P+2E cu acoperiș terasă circulabilă, protejată parțial de pergole. Capacitatea parkingului va fi 221 de locuri. Finanțarea investiției se va face din fonduri bugetare, durata de realizare fiind de 24 de luni, din care 18 luni – execuția lucrărilor.


Parking Piața Cipariu

Piața Cipariu urmează să intre într-un amplu proces de modernizare, un nou parking subteran pe trei niveluri fiind propus în zonă. Planul Urbanistic Zonal a fost lansat în consultare publică de Primăria Cluj-Napoca.

Parcarea subterană va avea trei niveluri și o suprafață de 3.300 metri pătrați. În total, va pune la dispoziția clujenilor circa 300 de locuri noi de parcare.

Proiectul se află în consultare publică în perioada 31 decembrie 2020 – 14 ianuarie 2021. Persoanele interesate pot trimite sesizările, observațiile, punctele de vedere la adresa de email: consultarepublica@primariaclujnapoca.ro sau pot înregistra adrese scrise la Serviciul Centrul de Informare pentru Cetățeni, str. Moților nr.7 sau la orice primărie de cartier.

CITEȘTE ȘI

 2021 va fi „anul cartierelor”, în Cluj-Napoca. Ce proiecte vor fi finalizate și ce lucrări vor începe în noul an?

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter