Actualitate

Instanța Supremă a dat verdictul final! Masca de protecție este OBLIGATORIE în toate spațiile deschise

Masca de protecție este obligatorie în toate spațiile deschise, a decis marți Înalta Curte de Casație și Justiție, atacând decizia Curții de Apel București care a decis că masca nu este obligatorie.

 

 


 

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis marți, 5 ianuarie că masca de protecție este obligatorie în spații deschise, iar măsura ce prevede acest lucru este aboslut legală. Hotărârea a fost pronunțată într-un dosar deschis de o avocată din Constanța care a contestat decizia Departamentului pentru Situații de Urgență.


 

„Admite recursul declarat de pârâtul Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă împotriva sentinţei nr. 1454 din data de 23 decembrie 2020 a Curţii de Apel Bucureşti - Secţia a IX-a contencios administrativ şi fiscal. Casează în parte sentinţa recurată cu privire la cererea completatoare formulată de reclamanta Ion Minodora şi, rejudecând : Admite excepţia lipsei de interes a cererii completatoare, invocată din oficiu. Respinge acţiunea în anulare a prevederilor art. 4 pct. 15 din Ordinul Şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă nr. 4660427/17.12.2020, ca fiind lipsită de interes. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei", se arată în decizia instanței supreme.


În 23 decembrie, Cureta de Apel București a decis eliminarea măsurii ce prevede obligativitatea purtării măștii în spații deschise, după ce o avocată din Constanța a deschis un dosar cu privire la această măsură.

Prin decizia luată astăzi, 5 ianuarie, Înalta Curte de Casație și Justiție.a eliminat orice neclaritate privind măsura purtării măștii în spații deschise, hotărârea fiind definitivă. Prin urmare, masca de protecție este obligatorie în toate spațiile deschise.


CITEȘTE ȘI:

Senatoarea AUR deține o adeverință care îi „permite” să umble fără mască. Senatul cere verificarea adeverinței

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter