Actualitate

VIDEO. Clujenii nu se opresc nici după REVELION! Artificii lansate din apartament în Gheorgheni

Un clujean a lansat focuri de artificii din propriul apartament în cartierul Gheorgheni.

 

 


Un bărbat din Cluj-Napoca a fost filmat duminică seara, 3 ianuarie, în timp ce lansa artificii din propriul apartament aflat la etajul 10 al unui bloc. Între Crăciun și Anul Nou, clujenii s-au plâns de faptul că în tot orașul sunt aprise artificii și petarde puternice.

Problema petardelor din Cluj-Napoca a ajuns și la primarul Emil Boc, dar fenomenul pare greu de controlat de către autoritățile locale.


La începutul anului 2020, Emil Boc a declarat că și el își dorește interzicerea petardelor în zonele publice și că trebuie luate măsuri. Perioada Sărbătorilor a trecut și măsurile au rămas doar promisiuni.

„Susţin orice formulă legală de restricţionare mergând chiar şi până la interzicerea unor categorii de petarne în spaţiul public. Este o măsură benefică pentru siguranţa cetăţenilor. Vă spun sincer, după ce s-a terminat focul de artificii din Piaţa Mihai Viteazu, a urmat o tornadă de petarde în faţa Teatrului Naţional cum nu am văzut niciodată. Aşa ceva nu am văzut de când sunt primar în acest oraş, iar acest lucru mi-a atras atenţia. Trebuie să luăm măsuri legislative în următoarea perioadă prin care aceste lucruri să fie puse în control total. Am discutat cu factorii de ordine de nivel judeţean şi local, iar ei mi-au confirmat că în acest an au confiscat mai mult ca niciodată. Totuşi, fenomenul e puţin scăpat de sub control. După ce s-a cântat La Mulţi Ani în Piaţa Mihai Viteazu a fost un adevărat teatru de război. Nu au fost simple pocnitori, au fost petarde cu potenţial mare de accidentare. Partea bună este că avem timp să rezolv această problemă. Nu ne putem juca cu integritatea oamenilor în locurile publie”, declara Emil Boc, în ianuarie 2020.

Ultimele Stiri
abonare newsletter