Actualitate

Boc se alătură celor care vor să interzică petardele: "A fost o tornadă de petarde. Nu am văzut niciodată aşa ceva"

Emil Boc se alătură şi el celor care îşi doresc interzicere petardelor în zonele publice.

După mai multe accidente grave petrecute în ultimul timp, clujenii au pornit o petiție online prin care cer interzicerea comercializării și folosirii petardelor pe întreg teritoriul României.

"Susţin orice formulă legală de restricţionare mergând chiar şi până la interzicerea unor categorii de petarne în spaţiul public. Este o măsură benefică pentru siguranţa cetăţenilor. Vă spun sincer, după ce s-a terminat focul de artificii din Piaţa Mihai Viteazu, a urmat o tornadă de petarde în faţa Teatrului Naţional cum nu am văzut niciodată. Aşa ceva nu am văzut de când sunt primar în acest oraş, iar acest lucru mi-a atras atenţia. Trebuie să luăm măsuri legislative în următoarea perioadă prin care aceste lucruri să fie puse în control total. Am discutat cu factorii de ordine de nivel judeţean şi local, iar ei mi-au confirmat că în acest an au confiscat mai mult ca niciodată. Totuşi, fenomenul e puţin scăpat de sub control. După ce s-a cântat La Mulţi Ani în Piaţa Mihai Viteazu a fost un adevărat teatru de război. Nu au fost simple pocnitori, au fost petarde cu potenţial mare de accidentare. Partea bună este că avem timp să rezolv această problemă. Nu ne putem juca cu integritatea oamenilor în locurile publie", a declarat Emil Boc.


 

Replica edilului a venit la scurt timp după ce zeci de clujeni s-au arătat iritaţi de numărul mare de petarde care au fost utilizate în preajma sărbătorilor pe străzile din Cluj-Napoca.

abonare newsletter