Actualitate

Se naște un nou parking în Cluj-Napoca! Primăria pregătește o investiție de 8 milioane de euro pentru 350 de locuri de parcare

Primăria Cluj-Napoca încearcă să țină ritmul cu creșterea masivă a flotei de mașini din oraș, iar pentru acest lucru a pregătit un nou parking de 8 milioane de euro.

Dan Tarcea a confirmat că în Piața Cipariu urmează să fie construit un parking în care vor putea fi adăpostite aproximativ 350 de mașini într-un proiect care se va ridica la 8 milioane de euro.

Noul parking va fi unul subteran și se va construi pe locul actualei parcări din Piața din Piața Cipariu, însă lucrurile se vor schimba după finalizarea Bisericii Greco-Catolice. Actuala parcare este doar temporară, deoarece acolo va fi espalada Bisericii Greco-Catolice.


„Sunt 99 de locuri de parcare temporare pentru că terenul aparține Bisericii Greco-Catolice și după ce va fi gata acolo va fi intrarea în Biserică. Noi ne dorim să facem în subteran un parking. Avem mai multe propuneri de investiții. Proiectanții ne-au propus un proiect de aproximativ 8 milioane de euro, o sumă destul de mare, dar vor ieși câteva sute de locuri de parcare. Sunt două variante: una pe structura clasică care are mai puțin clasică sau una modernă care să fie un parking cu sistem de lift care ar avea 350 de locuri de parcare. Mai avem nevoie de câteva detalii pentru a lua o decizie finală. În orice situație, vom face un parking subteran în zona respectivă pentru ca oamenii care au treabă în centru să nu mai vină cu mașina până acolo. Vom desfința parcarea, iar acolo va fi esplanda Bisericii Greco-Catolice, iar în partea de subteran vom amenaja parkingul.”, a explicat Dan Tarcea proiectul.

Atât primarul Emil Boc, cât şi viceprimarul Dan Tarcea, susţin că municipalitatea a demarat în ultimele luni construcţia a nu mai puţin de 13 parkinguri în cartiere şi în zona centrală. Este vorba, pe lângă parkingurile Primăverii nr. 20 și nr. 8, de parkingurile Hasdeu, Mogoșoaia, Trotuşului, Albac, Azuga, Gheorghe Dima, Sighișoarei, parkingul de la Oncologie, parkingul subteran din Piaţa Cipariu sau parkingul privat pe strada Avram Iancu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter