Actualitate

Mormane de gunoi abandonate în natură, într-o localitate din Cluj. „Să monteze camere video!”

Nesimțire fără limită. Mormane de gunoi și moloz au fost abandonat la marginea unei păduri dintre două localități din Cluj.

 

 


Imaginile au fost surprinse în pădurea dintre localitățile Vultureni și Panticeu. Un clujean a fotografiat mormanele de gunoaie, distribuind pozele pe rețelele de socializare. Mai multe persoane au cerut autorităților să ia măsuri pentru depistarea făptașilor și să monteze camere de supraveghere video pentru a preveni producerea unor situații asemătoare în viitor.

 


De asemenea, locuitorii din zonă arată că locul surprins în fotografii nu este singurul împânzit cu gunoaie, ci mai multe zone din pădure sunt transformate de unii în gropi de gunoi.

Amendă record la Cluj-Napoca pentru „abandonarea” gunoiului

Un clujean „s-a trezit” cu o amendă de 6.000 de lei pentru depozitarea necontrolată a deșeurilor. Bărbatul a fost surprins de polițiștii locali când a aruncat mai multe pungi de gunoi pe strada Pomet din Cluj-Napoca. Clujeanul s-a ales cu o amendă de 6.000 de lei, iar curățenia tot el o va plăti.


Primarul Emil Boc a transmis un mesaj tuturor care au de gând să procedeze la fel. Emil Boc a zis că nimeni nu este mai presus de lege, iar cei care vor arunca gunoiele în locurile necorespunzătoare, vor primi o amendă usturătoare.

„Nu faceți ca ei! Amendă de 6.000 lei și curățenie pe cheltuiala contravenientului. Depozitare necontrolată de deșeuri pe strada Pomet, depistată în flagrant de către Moldovan Alin și Bodin Radu de la Poliția Locală. Toleranță zero față de cei care nu respectă legea! Toate zonele susceptibile de rampe clandestine sunt monitorizate de către Poliția Locală! Aviz amatorilor! Nimeni nu este mai presus de lege!”, a transmis Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca.


Pădurile din Baciu și Florești, pline de gunoaie!

Un alt loc în care deșeurile au acoperit spațiile verzi, este pădurea Hoia-Baciu. Localnicii din Baciu susțin și că oamenii le aruncă chiar din mașină când sunt în trecere, la marginea pădurii.

Tot în pădure, dar în Florești, este aceeași poveste. Localnicii sunt revoltați pe faptul că multă lume aruncă gunoaiele aiurea în natură.


În cazuri de acest fel, amenzile pentru gestionarea necorespunzătoare a gunoaielor oscilează între 3.000 și 6.000 de lei pentru persoanele fizice. Pentru persoanele juridice, amenzile ajung până la zeci de mii de lei.

CITEȘTE ȘI

Mormane de gunoi abandonate lângă șinele de tren dinspre Someșeni! Orașul se umple de deșeuri. FOTO

 

abonare newsletter