Actualitate

Clujean amendat cu 6.000 de lei pentru „abandonarea” gunoiului. Boc: „Nimeni nu e mai presus de lege!”

Un bărbat din Cluj a primit o amendă de 6.000 de lei pentru că a aruncat mai multe pungi de gunoi într-un loc necorespunzător.

 

 


Un clujean a primit amendă de 6.000 de lei pentru depozitarea necontrolată a deșeurilor. Bărbatul a fost surprins de polițiștii locali, când a aruncat mai multe pungi de gunoi pe strada Pomet din Cluj-Napoca. Clujeanul s-a ales cu o amendă de 6.000 de lei, iar curățenia tot el o va plăti.

 


Primarul Emil Boc a transmis un mesaj tuturor care au de gând să procedeze la fel. Emil Boc a zis că nimeni nu este mai presus de lege, iar cei care vor arunca gunoiele în locurile necorespunzătoare, vor primi o amendă usturătoare.

„Nu faceți ca ei! Amendă de 6.000 lei și curățenie pe cheltuiala contravenientului.


Depozitare necontrolată de deșeuri pe strada Pomet fn., depistată în flagrant de către Moldovan Alin și Bodin Radu de la Poliția Locală.

Toleranță zero față de cei care nu respectă legea! Toate zonele susceptibile de rampe clandestine sunt monitorizate de către Poliția Locală! Aviz amatorilor!


Nimeni nu este mai presus de lege!”, a transmis Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca.

Pădurile din Baciu și Florești, pline de gunoaie!

Un alt loc în care deșeurile au acoperit spațiile verzi, este pădurea Hoia-Baciu,, iar unele gunoaie nu au fost ridicate de câțiva ani. Localnicii din Baciu susțin și că oamenii le aruncă chiar din mașină când sunt în trecere, la marginea pădurii.


Tot în pădure, dar în Florești, este aceeași poveste. Localnicii sunt revoltați pe faptul că multă lume aruncă gunoaiele aiurea în natură.

Clujeii au început să raporteze tot mai des incidente de acest fel în decursul acestui an, dar nu pare să se schimbe nimic.

În cazuri de acest fel, amenzile pentru gestionarea necorespunzătoare a gunoaielor oscilează între 3.000 și 6.000 de lei pentru persoanele fizice. Cele juridice ajung chiar până la zeci de mii de lei.

CITEȘTE ȘI:

Clujul „verde”! 50 de noi puncte pentru colectarea selectivă a deșeurilor. FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter