monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Florin Cîțu: „Distribuirea vaccinului într-un timp record va ajuta la limitarea și eradicarea pandemiei”. VIDEO

Au ajuns primele doze de vaccin anti-COVID19 la Institutul Cantacuzino din Capitală. Începând cu a treia zi de Crăciun, cadrele medicale din cele 10 spitale din România se vor vaccina.

Florin Cîțu: „Distribuirea vaccinului într-un timp record va ajuta la limitarea și eradicarea pandemiei” VIDEO

 

 


Apariţia vaccinului, livrarea şi distribuirea într-un timp record vor ajuta la limitarea şi la eradicarea pandemiei într-o perioadă cât mai scurtă, a declarat, sâmbătă, Florin Cîţu.„Astăzi, 26 decembrie am primit primele doze din vaccin. Campania de vaccinare începe în acelaşi timp în România ca în Europa. S-a muncit foarte mult şi am reuşit să avem totul pus la punct ca să începem în aceeaşi zi când începe în toată Europa campania de vaccinare. Este un moment important, îl aşteptăm de un an de zile, din momentul în care am aflat de această pandemie, iar apariţia vaccinului, livrarea şi distribuirea într-un timp record vor ajuta la limitarea şi la eradicarea pandemiei într-o perioadă cât mai scurtă", a afirmat Cîţu, la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară Cantacuzino”, a spus Forin Cîțu.

El a adăugat că, săptămânal, în România vor ajunge în jur de 140.000 de doze de vaccin.

„Mâine, 27 decembrie începe campania de vaccinare oficială, primul vaccin se va face mâine. Acum am primit primele 10.000 de doze, iar săptămânal vom primi în jur de 140.000 de doze. România va avea în jur de 10 milioane de doze de vaccin. Şi, aşa cum am văzut că au mers lucrurile până acum, sunt sigur că vom avea o derulare a campaniei foarte bine pusă la punct. Vaccinarea în România este gratuită, nu este obligatorie", a spus prim-ministrul.


CITEȘTE ȘI:

Primele doze de vaccin anti-COVID19 au ajuns la Institutul Cantacuzino. În a treia zi de Crăciun începe campania de vaccinare. VIDEO