monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Taxele consiliului județean rămân neschimbate în 2021. Cresc tarifele de parcare la Cluj Arena

Taxele și tarifele stabilite de Consiliul Județean Cluj nu se majorează în anul 2021.

Vești bune pentru clujeni. Taxele și tarifele consiliului județean rămân neschimbate în 2021

 

 


Consiliul Județean Cluj, întrunit în ședință ordinară, marți, 22 decembrie, a hotărât, în unanimitate, faptul că taxele și tarifele aferente anului fiscal 2021 rămân la același nivel ca și în prezent.

 


„Prin păstrarea la același nivel a taxelor și tarifelor practicate de instituția noastră, dar și pe fondul actualei pandemii, dorim să păstrăm o predictibilitate extrem de clară, astfel încât beneficiarii serviciilor oferite să utilizeze, în continuare, serviciile de interes public prestate și gestionate de noi. Deși urmează o perioadă dificilă, preconizăm un nivel de încasare care să se situeze cel puțin la nivelul acestui an”, a transmis președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe. 

Astfel, toate taxele și tarifele locale, dar și cuantumul amenzilor aferente anului 2021 rămân neschimbate.


Taxe eliminate de anul viitor

Ca urmare a introducerii digitizării în cadrul instituției, respectiv ca urmare a emiterii electronice a unor documente, Consiliul Județean Cluj a renunțat la practicarea anumitor taxe pentru eliberarea în format scris a respectivelor documente.

Astfel, Direcția de Urbanism și Amenajare a Teritoriului a eliminat taxele aferente copierii unor documentații de urbanism sau de eliberare a unor formulare specifice.


Abonamente mai scumpe în parcarea Cluj Arena

Totuși, din dorința uniformizării tarifelor practicate în cadrul celor două parcări subterane învecinate, respectiv cea aparținând stadionului Cluj Arena și a Sălii Polivalente, Consiliul Județean Cluj a decis majorarea cu circa 30% a abonamentului aferent închirierii unui loc de parcare din cele 303 puse la dispoziție sub stadionul-emblemă al județului.

De asemenea, Cluj Arena va elimina tarifele aferente ședințelor foto și video pentru grupurile de maximum 10 persoane.


CITEȘTE ȘI

Cât vor plăti clujenii pe taxe și impozite locale, în 2021? Parcări mai scumpe, supraimpozitare pentru clădirile și terenurile neîngrijite