Actualitate

Urmează EXPROPRIERI pentru lărgirea Căii Mănăștur și a străzilor adiacente. Ce imobile vor fi expropriate și cu ce sume?

Mai multe imobile vor fi expropriate pentru a „face loc” lucrărilor de extindere și modernizare a Căii Mănăștur și a străzilor adiacente.

 

 


Consilierii locali vor dezbate, în ședința de marți, 22 decembrie, un proiect de hotărâre ce prevede declanșarea exproprierilor pentru cauză de utilitate publică de interes local, a imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul obiectivului de investiții „Modernizare Calea Moților – Calea Mănăștur – Strada Uzinei Electrice – strada Oțetului – strada Mărginașă”.

 


Proiectul prevede alocarea de la bugetul local al Municipiului Cluj-Napoca a sumei de 9.266.131 lei, reprezentând valoarea aferentă despăgubirilor individuale. Conform planului topografic, amplasamentul lucrării de utilitate publică de interes local, la obiectivul de investiții „Modernizare Calea Moților – Calea Mănăștur – Strada Uzinei Electrice – strada Oțetului – strada Mărginașă” este de 40.551 mp și se suprapune peste un număr total de 48 de imobile, din care în domeniul privat sunt 25 imobile, iar în domeniul public al municipiului Cluj-Napoca sunt 23 de imobile. Evaluarea imobiliară a fost efectuată de către SC Mondev Real Estate SRL.

VEZI AICI lista imobilelor ce vor fi expropriate și sumele acordate din bugetul local!


Începe lărgirea Căii Mănăștur. Bandă de bus, piste de biciclete și un nou pod peste Canalul Morii

Proiectul de modernizare și lărgire a Căii Mănăștur și a străzilor adiacente a fost aprobat de consilierii locali la sfârșitul lunii octombrie 2020.

Valoarea totală a investiției este de 54.328.940,68 lei (cu TVA), bani proveniți din bugetul local și din alte surse. Durata de realizare a lucrărilor este de doi ani.


Un nou pod leagă cartierul Grigorescu de Centru și Mănăștur

Prin acest proiect, municipalitatea își propune realizarea unui un nod rutier în zona de vest a orașului, unde se va intersecta circulația dinspre Mănăștur și Centru, cu cea dinspre Grigorescu și Zorilor.

Este vorba despre intersecția din apropierea centrului comercial Platinia, care va fi reconfigurată. Pentru aceasta, se propune inclusiv amenajarea unui nou pod peste Canalul Morii care să lege strada Oțetului de Uzinei Electrice, care va facilita accesul în cartierul Grigorescu a mașinilor care vin dinspre Zorilor.


Bandă dedicată pentru autobuze

Conform proiectului, Calea Mănăștur ar urma să fie lărgită, fiind prevăzute patru benzi de circulație a câte 3 metri fiecare, iar la intersecţia cu strada Mărginaşă vor exista cinci brenzi de circulaţie. Ulterior, vor fi prelungite şi benzile dedicate pentru transportul în comun, care momentan se opresc pe strada Memorandumului. Astfel, va rămâne doar câte o bandă auto pe sens.

Strada Mărginașă va fi lărgită de asemenea și va ajunge la 9,7 metri lățime (3 benzi auto de 2,9 metri), cu o deschidere de peste 12 metri înainte de intersecția cu Calea Mănăștur. Patru benzi de circulație va avea strada Oțetului, iar la intersecția cu Calea Moților se vor realiza cinci benzi de circulație. De asemena, vor exista patru benzi auto pe tronsonul Calea Moților – între strada Mărginașă și strada Moldovei, trotuare pe ambele părți ale carosabilului cu lățimi între 2 și 5 metri și piste de biciclete în ambele sensuri pe Calea Mănăștur, Calea Moților și strada Oțetului cu o lățime de 2 metri.

CITEȘTE ȘI

Undă verde pentru lărgirea Căii Mănăștur. Bandă de bus, piste de biciclete și un nou pod peste Canalul Morii

abonare newsletter