Actualitate

Circulație LIBERĂ în noaptea alegerilor. Oamenii vor putea ieși fără declarații

Restricția de circulație pe timp de noapte va fi ridicată în noaptea alegerilor. Oamenii nu mai au nevoie de declarație.

 

 


Comitetul Național pentru Situații de Urgență a hotărât vineri, 4 decembrie, ca la nivel național, restricția circulației pe timp de noapte să fie ridicată în noaptea alegerilor parlamentare din 6 spre 7 decembrie.

 


Astfel, românii nu mai au nevoie de declarație pentru a circula. Cu toate acestea, ridicarea restricției nu va fi pe parcursul întregii nopți, ci doar într-un interval orar stabilit oficial de CNSU:

„La nivel național, se propune ca circulația persoanelor să fie permisă în perioada 06.12.2020, ora 5:00 - 07.12.2020, ora 01:00, fără restricții și fără prezentarea documentelor doveditoare ale motivului deplasării”, se arată în Hotărârea CNSU nr. 56


Membrii birourilor electorale au liber la circulație până a doua zi

Fiind noaptea alegerilor parlamentare, membrii birourilor electorale, împreună cu întreg personalul din secțiile de votare, candidații și oricăror alte persoane implicate în organizarea alegerilor, au circulație liberă până luni dimineață:

„Se propune permiterea circulației membrilor birourilor electorale, a personalului tehnic-auxiliar al acestora, a candidaților, a persoanelor acreditate și a oricăror alte persoane implicate în organizarea alegerilor, precum și a persoanelor care le asigură transportul înspre și dinspre sediile secțiilor de votare, birourile electorale de circumscripție și/sau ale oficiilor electorale, fără restricții, în toate localitățile, în perioada 06.12.2020, ora 23:00 - 07.12.2020, ora 5:00”, se mai arată în Hotărârea CNSU nr. 56.


CITEȘTE ȘI:

Alegeri parlamentare 2020. Orban: Cetățenii din localitățile carantinate vor putea vota la alegerile parlamentare fără restricții

 


 

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter