Politică

Alegeri parlamentare 2020. Orban: Cetățenii din localitățile carantinate vor putea vota la alegerile parlamentare fără restricții

Alegeri parlamentare 2020. Duminică, oamenii din localitățile carantinate vor putea merge să-și exercite dreptul la vot fără a prezenta vreun document care dovedește acest lucru.

 

 


Duminică, 6 decembrie, în ziua alegerilor parlamentare, oamenii din localitățile carantinate vor putea merge să-și exercite dreptul la vot fără a prezenta vreun document care dovedește acest lucru, a declarat premierul Ludovic orban. Cei carantinați vor putea vota folosind urna mobilă.

 


„Exercitarea dreptului la vot trebuie să fie neîngrădită și în zonele de carantinare. Orice cetățean, chiar dacă este într-o localitate care este temporar sub carantină, are libertatea de a se duce la secția de vot și să voteze, fără să dea declarație. E ziua votului. Toată lumea știe că oamenii merg să-și exercite dreptul la vot. Avem CNSU în cursul zilei de mâine (vineri, 4 decembrie - n.r.), înainte de ședința de Guvern, după care în ședința de Guvern vom transpune propunerea CNSU în modificarea HG privind starea de alertă”, a declarat Orban.

Astfel, oamenii vor putea merge la secția de vot, fără să mai dea o declarație. Premierul susține că declarația este o formalitate care nu este necesară, deoarece este clar că omul iese din casă pentru a vota.


Persoanele carantinate vor vota prin urna mobilă

„Să nu se înțeleagă că cei care sunt carantinați pot să se ducă să voteze. Cei care sunt carantinați, ca urmare a unei decizii DSP, trebuie să stea la domiciliu sau în locația la care și-au stabilit carantina. Ei își vor putea exercita dreptul la vot prin urna mobilșă”, a mai precizat Ludovic Orban, la Digi24.

CITEȘTE ȘI:


Alegeri parlamentare 2020. Votul din diaspora începe azi și se încheie luni

 

 


 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter