Actualitate

Primăriile pot intra cu forța în curțile oamenilor. Amenzi usturătoare pentru cei care nu își strâng gunoaiele

Primăriile pot intra cu forța în curțile și terenurile private pline de deșeuri pentru a face curat. Amenzile sunt usturătoare pentru cei care nu își strâng gunoaiele.


 

Până acum, mulți primari s-au plâns că nu pot face nimic în legătură cu gunoaiele aruncate în spațiile private, însă situația s-a schimbat.


 

Autoritățiile vor putea intra cu forța în curțile oamenilor unde se strâng mormane de gunoaie, pentru a face curat, scrie Digi24.


Pe lângă curățenie, spațiile private pot fi dezăpezite și anumite plante tăiate cu forța, iar proprietarii trebuie să suporte costurile. Vor primi facturile acasă în urma acestor acțiuni.

„Trebuie să avem un precedent, sunt curios cum va arăta prima amendă sau primul caz în care vor interveni autoritățile și ce mesaj transmit către ceilalți oameni. În teorie e un lucru bun și ar trebui să ne îndrepte către normalitate cât mai repede”, a declarat Alin Tănase, activist de mediu, conform sursei menționate.


De acum încolo, atât persoanele fizice, cât și cele juridice sunt obligate să mențină curățenia pe terenurile private, potrivit legii 273 care a intrat în vigoare de curând.

Dacă oamenii vor continua să își depoziteze gunoaiele în spațiile private vor suporta amenzi usturătoare. Valoarea unei amenzi pornește de la 1.000 lei și poate ajunge la 2.000 de lei.


Pentru societățile private, amenzile vor fi între 20.000 lei și 40.000 lei.

CITEȘTE ȘI:


Clujul se umple de gunoaie în spațiile verzi. Cât costă amenda pentru „abandonarea” deșeurilor? FOTO

 

Hoia-Baciu, PLINĂ de gunoaie! Deșeurile sunt aruncate din mașini în pădure. „N-avem ce face altceva fără poliție locală. Le strângem.”FOTO

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter