Actualitate

Vila familiei care a fondat fabrica Clujana, scoasă la vânzare. Suma EXORBITANTĂ cerută de proprietari - FOTO

Vila familiei care a fondat fabrica de încălțăminte Clujana a fost scoasă la vânzare. Impresionanta clădire, edificată în 1930, are 28 de încăperi și o curte de peste 1.500 de metri pătrați.

 

 


Clădirea este amplasată pe strada Nicolae Cristea 17-19 din Cluj-Napoca, aproape de Piața Mihai Viteazu. Construită în 1930, proprietatea beneficiază de o curte de 1.540 mp, cu acces facil din stradă.

 


Cu cele 28 de încăperi ale sale, vila poate fi adaptată unor funcțiuni comerciale precum clinică medicală, pensiune, grădiniță sau sediu de companie, se arată în anunțul de vânzare, publicat pe pagina Sotheby's International Realty

Suma cerută de proprietari, 1,2 milioane de euro!

Prețul afișat pe site-ul menționat pentru vila interbelică este de 1.200.000 EUR. Construcția este dispusă pe două nivele, demisol și parter, având 1.526 mp construiți și aproximativ 1.400 mp utili. De asemnea, clădirea este amplasată într-o zonă bună a orașului, aproape de Centru și aflată în dezvoltare, care a atras în ultima vreme investiții importante.


Vila a aparținut familiei Renner, fondatoarea fabricii Clujana

Fabrica de încălțăminte Clujana a fost înființată în anul 1911 de familia Renner sub denumirea de „Fabrica de Piele Frații Renner & Co”. După primul război mondial, aceasta a devenit societate pe acțiuni, schimbându-și denumirea în „Dermata” și devenind cea mai mare fabrică de încălțăminte din România. A fost naționalizată de guvernul comunist în 1948 și redenumită „Fabrica de încălțăminte Janos Herbak”, apoi „Fabrica de Pielărie și încălțăminte Cluj”, iar în final „SC Clujana SA”. În anii '80, Clujana ajunge cea mai mare fabrică de profil din estul Europei. Avea 8.000 de angajați, cu secții proprii de tăbăcărie, fabrici de tălpi, de încălțăminte, și articole din cauciuc.

„Reabilitarea și funcționalizarea vilei Renner este atât o oportunitate investițională, cât și un demers de readucere la lumină a unei pagini din istoria Clujului”, se mai arată în anunț.


CITEȘTE ȘI

Hotelul Continental din centrul Clujului, DE VÂNZARE. Clădirea are 105 camere și 80 de băi

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter