Actualitate

Comisia Europeană spune NU adunărilor pentru liturghii de Crăciun. Se recomandă înlocuirea slujbelor de Crăciun cu inițiative online sau televizate

Comisia Europeană recomandă înlocuirea liturghiilor de Crăciun față în față cu inițiative online sau televizate. Proiectul „Nu adunărilor pentru liturghii de Crăciun” va fi publicat miercuri.

 

 


Comisia Europeană cere „luarea în considerare a evitării ceremoniilor religioase cu adunări mari și înlocuirea acestora cu inițiative online, la televizor sau la radio”, potrivit unor surse din Bruxelles citate de cotidianul italian.

 


Proiectul insistă asupra distanțării sociale și afolosirii măsștilor de protecție ca măsuri de reducere a infecțiilor.

Printre altele, Comisia recomandă menținrea interzicerii circulației inclusiv pentru ultimele zile din an, reamintind principiul cheie de urmat: prudență, relatează Mediafax.ro


Trebuie să învățăm din greșelile făcute în vară

Acest proiect a fost inițiat din dorința de a vita repetarea greșelilor din vară, deoarece „riscul este un posibil al treilea val”, a spus președintele Comisie Europene, Ursula von der Leyen.

„Știu că cei care au magazine, baruri, restaurante vor să se termine restricțiile, dar trebuie să învățăm din greșelile făcute vara și să evităm repetarea lor. O relaxare prea rapidă și excesivă a măsurilor devine un risc în fața unui al treilea val după Crăciun”, a mai spus aceasta.


„Dacă liturghiile și întrunirile sunt supuse unei prudențe deosebite, acest lucru nu ar trebui să ne descurajeze. În ultimele luni a devenit clar cum este posibil să sărbătorim în condiții de siguranță, în deplină conformitate cu regulile. Suntem siguri că va fi așa și de Crăciun și va continua să fie un bun semn de solidaritate cu toată lumea”, a declarat președintele Consiliului Permanent al Conferiței Episcopale Italiene (CEI), Mario Meini.

CITEȘTE ȘI:


Cluj-Napoca se pregătește de Crăciun! Vom avea brad și luminițe în centrul orașului

 

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter