Actualitate

Firma Supercom va ridica gunoiul din zonele Turda, Câmpia Turzii și Dej. Vezi LISTA TARIFELOR!

Firma Supercom a câștigat licitația pentru servicii de colectare și transport al deșeurilor din municipiile Turda, Câmpia Turzii, Dej și comunele limitrofe.

 

 


 

 


Consiliul Județean Cluj a finalizat, prin intermediul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Eco-Metropolitan Cluj, licitația publică pentru delegarea, pe o perioadă de 10 ani, a serviciilor de colectare şi transport al deșeurilor municipale, pe loturile 2 și 3. Aceste loturi cuprind municipiile Turda, Câmpia-Turzii și Dej precum și 32 de comune situate în proximitatea acestora. 

 


În urma derulării procedurii de evaluare a ofertelor depuse pe cele două loturi, au fost declarate câștigătoare propunerile înaintate de S.C. Supercom SA, respectiv 139.563.089,07 lei pentru Lotul 2 și 134.004.396,78 lei pentru Lotul 3.

Care sunt noile tarife la gunoi?

Noile tarife pe care le vor achita în fiecare lună clujenii vor fi:


Lotul 2: Turda - Câmpia Turzii

- Mediul Urban/ persoană/ lună pentru colectarea deșeurilor reciclabile: 1,81 lei/ pentru colectarea deșeurilor reziduale: 3,76 lei;
- Mediul Rural/ persoană/ lună pentru colectarea deșeurilor reciclabile: 1,48 lei/ pentru colectarea deșeurilor reziduale: 2,61 lei.


Lotul 3: Gherla - Dej

- Mediul Urban/ persoană/ lună pentru colectarea deșeurilor reciclabile: 2,39 lei/ pentru colectarea deșeurilor reziduale: 5,03 lei;
- Mediul Rural/ persoană/ lună pentru colectarea deșeurilor reciclabile: 1,91 lei/ pentru colectarea deșeurilor reziduale: 3,15 lei.

„Principala veste bună pentru locuitorii din aceste zone este că scade, astfel, semnificativ prețul pe care locuitorii îl au de achitat în schimbul acestui serviciu. Este un pas extrem de important pe care îl facem în direcția rezolvării pe termen lung a problemei deșeurilor în întregul județ”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

În ceea ce privește licitația aferentă Lotului 1 – zona Cluj-Napoca și zona Huedin, ofertele tehnice și financiare depuse sunt în etapa de evaluare.

CITEȘTE ȘI

Rosal „își ia mătura” și pleacă! Supercom, firma masonului Ilie Ciuclea, va curăța străzile din Cluj-Napoca

 

abonare newsletter