Actualitate

Imagini dezolante cu Parcul Central. O problemă de sezon?

Parcul Central din Cluj-Napoca pare abandonat pe timpul pandemiei de COVID-19. Atât băncile, cât și trotuarele sunt pline de mizerie.

 

 


Imagini dezolante cu Parcul Central au fost postate pe rețelele de socializare. Clujenii se plâng de faptul că băncile și trotuarele din Parcul Mare nu sunt curățate și arată dezamăgitor.

 


Cei mai mulți dintre ei spun că acest lucru se întâmplă din vina ciorilor, iar alții dau vina pe porumbei. Oricum ar fi, parcul clujenilor este plin de fecale de păsări, iar o simplă plimbare prin zonă poate să se transforme într-un chin.

Orașul este invadat de mult timp de ciori, lucru care se știa deja. Mulți cetățeni ai Clujului s-au plâns din acest punct de vedere, iar cu toate că s-au instalat două echipamente în parc care acționează pe bază de ultrasunete și laser, problema nu pare să fi dispărut complet.


Totuși, ciorile sunt „oaspeții” noștri. Ornitologul clujean Benkő Zoltán a explicat pentru monitorulcj.ro anul trecut de ce Cluj-Napoca este un magnet pentru coloniile migratoare.

„Marea majoritate a ciorilor care s-au răspândit în Parcul Central, în Cimitirul Hajongard (Cimitirul Central - n.r.) sau în Grădina Mikó sunt oaspeții noștri de iarnă, sosiți din nordul Europei. Problema ciorilor se ivește cu precădere iarna. De ce? Pe timpul verii există doar populația locală de ciori, coloniile mici ale populației cuibăritoare autohtone (...) Grupurile mari, cu mii de ciori, roiesc cu precădere dimineața și seara, iar arborii din oraș sunt cel mai bun loc pentru înnoptare”, a precizat reprezentantul Societății Ornitologice Române (SOR).


După mai multe comentarii revoltătoare, o clujeancă a răspuns la postarea de pe Facebook cu imaginile Parcului Central plin de mizerie. Ea a sărit în ajutorul angajaților de la salubritate spunând că parcul se curăță mereu:

„Poate nu au reușit să facă tot, dar eu trec prin parc aproape zilnic, iar oamenii ăia muncesc pe orice vreme să curețe. Și nu sunt decât vreo 10 în total.”


CITEȘTE ȘI:

INVAZIE DE CIORI LA CLUJ. Vin la gunoaiele de la Pata Rât, DISTRUG CASELE, MAȘINILE ȘI LINIȘTEA CLUJENILOR!

 

S-a găsit soluția pentru ciorile care au invadat orașul? Ce plan are în vizor Primăria

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter