Actualitate

Rețetă pentru vin fiert. Cum prepari cel mai bun fiert acasă?

Rețetă vin fiert. Multe persoane se adunau la Târgurile de Crăciun doar pentru a bea o cana fierbinte de vin cu prietenii. Vinul fiert este un adevărat deliciu servit în serile de iarnă.


 

În acest an, multe târguri nu se vor organiza, dar asta nu înseamnă că acest obicei trebuie să dispară.


 

Vinul fiert poate să fie preparat chiar în confortul de acasă, iar mai jos îți vom arăta rețete de vin fiert pe care le urma pentru a-ți pregăti propria ta băutură.


Pe lângă faptul că are un gust delicios, vinul fiert poate să fie benefic și pentru sănătate. Acesta conține resveratrol, o substanță care are un efect regenerator asupra celulelor corpului și protejeasă sistemul cardiovascular.

Vinul fiert scade nivelul colesterolului din sânge, iar mai multe studii au arătat că te scapă chiar și de răceală.


Vinul pe care trebuie să îl folosiți este cel roșu sec, mai ales cel făcut acasă, dar se poate folosi și unul din comerț.

Rețete pentru vin fiert

Una dintre rețetele pentru prepararea vinului fiert este cea clasică și conține 2 portocale, coajă de lămâie, 150g de zahăr, cuișoare, scorțișoară (sau fără scorțișoară, după preferințe), nucșoară rasă, jumătate de linguriță de ghimbir și 2 sticle de vin roșu, preferabil sec. Din acestea va ieși o cantitate de vin fiert pentru 12 persoane.


O portocală se decojesc și se storc, iar sucul care rezultă se pune într-o tigaie la fiert. Tot atunci se pune și coaja de lămâie, restul condimentelor, în afara cuișoarelor.

După care se adaugă vin cât să acopere condimentele. Acestea trebuie încălzite la foc mic. Se lasă 5-10 minute după ce începe să fiarbă și se oprește când mirosul devine mai puternic.


După această etapă se taie și cealaltă portocală în care se înfing cuișoarele și se pun într-o oală, unde se adaugă rezultatul condimentelor și restul vinului. Astfel, ai obținut vinul fiert pe care ți-l doreai.

Dacă vrei o rețetă mai simplă, același lucru se poate face doar cu vin, zahăr, portocală și scorțișoară. Se poate adăuga și piper, dar acest lucru este opțional.

CITEȘTE ȘI:

Clujul de Crăciun pe când nu exista pandemia. Momente de poveste ce nu vor fi retrăite în 2020. GALERIE FOTO

 

abonare newsletter