monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Foraje geotehnice pentru metrou și tren metropolitan, la Expo Transilvania

Au început lucrările de foraje geotehnice pentru metrou și tren metropolitan.

Foraje geotehnice pentru metrou și tren metropolitan, la Expo Transilvania

 

 


Viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea, a anunțat că, în perioada octombrie - decembrie 2020, se vor realiza lucrări de foraje geotehnice în cadrul proiectului de metrou și tren metropolitan.

 


Primăria Cluj-Napoca alături de Geostud și de toți detinătorii de rețele au stabilit amplasamentele pentru 42 de foraje din cadrul proiectului„Tren Metropolitan Gilău – Floreşti – Cluj-Napoca – Baciu – Apahida – Jucu – Bonţida”- etapa I a sistemului de transport metropolitan rapid Cluj: Magistrala I de Metrou şi Tren Metropolitan, inclusiv legătura dintre acestea și a studiilor conexe viitoarelor obiective de investiții”.

Clujenii, rugați să permită accesul echipelor tehnice pe teren

Conform procedurilor specifice, echipele tehnice se deplasează în zonele studiate pentru a efectua lucrările necesare acestei faze.


„Cetățenii care dețin cu orice titlu imobile situate de-a lungul coridorului și în cadrul zonelor studiate sunt rugați să permită accesul echipelor tehnice și utilajelor acestora pentru efectuarea în bune condiții a realizării forajelor geotehnice necesare elaborării proiectului – în conformitate cu prevederile Legii 255/2010”, a transmis viceprimarul.

CITEȘTE ȘI


Încep lucrările la metroul din Cluj!