monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Boc a explicat de ce Cluj-Napoca nu intră în carantină. „Sperăm să nu ajungem în situația Sibiului”

Primarul Emil Boc a explicat de ce Cluj-Napoca nu intră în carantină, chiar dacă rata de incidență este aproape de 9 la mia de locuitori.

boc-a-explicat-de-ce-cluj-napoca-nu-intra-in-carantina-speram-sa-nu-ajungem-in-situatia-sibiului

 

 


Cluj-Napoca nu intră în carantină, chiar dacă rata de incidență a ajuns la 8,7 la mia de locuitori. Primarul Emil Boc spune că momentan mai sunt măsuri ce poti fi luate, iar decizia de a carantina orașul încă nu se discută.

„După 3 la mie, fiecare județ își face propriile analize, prin intermediul DSP – ului care propune instituirea carantinei ținând cont de: gradul de infectare, numărul de infectări, gradul de ocupare a locurilor, de posibilitățile existente în spitale, de posibilitatea de a înființa secții COVID.


Sunt mai mulți factori care intră în această analiză. Până în acest moment analiza de risc a DSP a spus că nu se întrunesc criteriile minimale pentru carantinare. În acest moment. Sperăm să nu se întrunească nici în viitor. Asta depinde de cum evoluează situația la Cluj. Sibiul a intrat în carantină când a ajuns la rata de infectare de 11 cazuri la mia de locuitori. Clujul este la 8,70. Sperăm să nu ajungem la un nivel la care să se pună problema”, a declarat primarul Emil Boc, la un post de radio local.

CITEȘTE ȘI:


Aproape o treime din cazurile COVID19 au fost înregistrate la Cluj în ultima săptămână