Actualitate

Avocații stagiari din Cluj, București și Timișoara, foc și pară după examenul de definitivat: „V-ați bătut joc de noi!"

Peste 100 de avocați stagiari au ieșit luni seară, în stradă pentru a protesta. Toți cer demisia directorului INPPA, Dan Oancea și anularea celor 9 grile.

avocatii-stagiari-din-cluj-bucuresti-si-timisoara-foc-si-para-dupa-examenul-de-definitivat-v-ati-batut-joc-de-noi avocatii-stagiari-din-cluj-bucuresti-si-timisoara-foc-si-para-dupa-examenul-de-definitivat-v-ati-batut-joc-de-noi

 

 


 

 


Mai bine de o sută de avocați stagiari au protestat în această seară, 16 noiembrie, la Cluj, București și Timișoara, din cauza subiectelor de la examenul de definitivat, potrivit clujust.ro.

Stagiarii cer demisia directorului INPPA, Dan Oancea, și anularea celor 9 grile.


„Vreau un examen corect, legal și transparent”

La Cluj s-au adunat 25 de stagiari în fața Curții de Apel, iar alături de ei a fost și decanul Baroului Cluj, Flavia Maier, care și arătat susținerea față de stagiari, potrivit sursei citate.

„Vrem egalitate”, „Nu suntem cobai”, „Demisia! Oancea”, „Vreau un examen corect, legal și transparent”, „V-ați bătut joc de noi!” sunt câteva dintre mesajele scrise pe pancartele protestanților. Stagiarii au respectat distanțarea fizică.


La București, au ieșit 50 de stagiari care au ocupat scările din fața Curții de Apel, cărora li s-au alăturat și maeștri. La fel și în Timișoara, stagiarii avocați au ieșit în stradă pentru a protesta.

De ce au protestat stagiarii

Stagiarii au ieșit în stradă în urma examenului definitivat care s-a susținut ieri, 15 noiembrie. Stagiarii susțin că au fost 9 grile care nu aveau niciun răspuns corect, iar supraveghetorii le-au spus stagiarilor că examenul se va desfășura ca și în anii trecuți.


În același timp, în regulamentul examenului prevede că poate să existe cel puțin o grilă fără răspuns, dar potrivit avocaților din anul 2016 până în prezent, nu a existat nicio grilă care să nu aibă răspuns. Anul acesta au existat 9 grile fără nicio variantă de răspuns, fapt pentru care stagiarii au ieșit să protesteze.

Sursă foto: Clujust.ro

CITEȘTE ȘI:

Nepăsare criminală! Nici măcar jumătate dintre spitalele din România NU au autorizație ISU

 

abonare newsletter