Actualitate

Premieră în Cluj-Napoca. Noi containere securizate cu 100 de locuri pentru biciclete. FOTO

Noi containere securizate cu 100 de locuri de parcare pentru biciclete pe strada Tulcea din Cluj-Napoca.

 

Primăria Cluj-Napoca a implementat noi containere securizate cu 100 locuri pentru biciclete. Acestea sunt dotate cu camere de supraveghere video, sistem complet de tip senzor cu transmitere avertizări tip SMS și iluminat tip LED cu senzor crepuscular.


„Dezvoltarea rețelei de piste de biciclete și încurajarea utilizării mijloacelor de transport alternative la mașină reprezintă principalele motive pentru care Primăria Cluj-Napoca investește în amenajarea unor spații securizate în care cetățenii sa își poată lăsa în siguranță bicicletele”, a scris Emil Boc pe pagina de Facebook.

Anul trecut, în urma demolării garajelor din cartierul Între Lacuri, au fost amenajate locuri de parcare pentru mașini, dar și zone pentru parcări sigure pentru biciclete.


Astfel, pe strada Tulcea la nr. 21, respectiv la nr. 29  sunt disponibile 100 de locuri pentru parcarea bicicletelor.

Fiecare dintre cele două garaje are o capacitate de 50 locuri definite de rasteluri etajate, fiind amenajate pe o suprafață de 76 mp/garaj.


Pentru securitate au fost instalate câte 3 camere de supraveghere video, sistem complet de tip senzor cu transmitere avertizări tip SMS și iluminat tip LED cu senzor crepuscular.

Sistemul de alimentare cu energie electrică are la bază panouri solare fotovoltaice.


Valoarea investiției este de 233.527 lei fără TVA.

CITEȘTE ȘI:


Dezbatere publică privind taxele și impozitele din Cluj-Napoca pe anul 2021

Ultimele Stiri
abonare newsletter